Haminan talousalueen uutislehti

Valojen yö pullisteli vaihtelevia tapahtumia

Pormestarintalon puiston valomaailma kiehtoi vieraita. Keskiössä oli upeasti valaistu päärakennus.

Viime perjantain Valojen yö oli Haminassa laajempi kuin kenties koskaan. Tapahtumien kirjo alkoi jo perjantaina iltapäivällä ja viimeisimpänä ovet sulki Pormestarintalon valaistu puisto, joka oli avoinna yleisölle vielä lauantaina lähes puoleenyöhön saakka.

Haminan kaupungin kulttuurituottaja Henni Kiri sanoi, että tapahtumien määrää oli laajennettu ja levitetty entisestään nimenomaan lapsia ajatellen.

Hassut hatut olivat nuorimpien suosikkipäähineitä. Hattujen kanssa Kesäpuistossa heiluivat Lenni, Joona, Julius ja Venni.

– Eläinkohteita meillä oli jo alkuillasta monessa paikassa ja suosio oli suuri. Kun tapahtumia hajautettiin moneen kohteeseen, väkimäärä myös saatiin leviämään kohteisiin tasaisemmin, sanoi Kiri.

Pormestarintalon isäntäpariskunta Kristiina Terva-Heinonen ja Juha Heinonen olivat mielissään, kun valaistu puisto kiinnosti kansaa vielä lauantainakin. Takana oli kaksi pitkää iltaa.

Pöllö vai belsebuubi? Pormestarintalon puiston valoteokset jättivät tulkinnat katsojille.

– Jo viime vuonna puutarhamme oli avoinna myös lauantaina, mutta silloin sitä ei mainostettu. Nyt tietoa levitettiin ja sen huomasi, sanoi Kristiina Terva-Heinonen.

– Perjantaina väkeä oli jopa tungokseen saakka, joten oli ilmeisen viisasta pitää puutarha auki vielä yhden illan. Lauantainakin ensimmäiset vieraat tulivat jo viiden aikaa, kun oli vielä täysi päivänvalo.

Ilta oli vielä alkuvaiheissaan, kun neitoset tapasivat torilla. Yhteisiä muistoja ja ehkä suunnitelmiakin: Nora Purola (vas.), Rita Jouhilahti ja Teresa Tuutti.

Väenpaljous oli uskomaton. Tunnelmat olivat kuin Tattoon parhaita päivinä. Torilla asiakkaita palvellut ravintola myi tuotteensa loppuun hyvissä ajoin illalla ja muihinkin ruokapaikkoihin oli jonotettava.

Koronan helpottuminen ja kaunis syyskuun sää viimeistelivät Valojen yön tunnelman ja liikkeelle lähdettiin, lupa hallituksen taholta tuli.

– Ei väenpaljous yllättänyt. Suomessa on eletty ahdistuneisuuden aikaa koronarajoitusten paineessa. Nyt kansalaisilla oli lupa lähteä ulos ja tilaisuutta todella käytettiin, kun sattui vielä upeat syyssäät, sanoi Henni Kiri.

Perjantai-illan huipensi Rampsinkarilta ammuttu ilotulitus. Haminalainen Joni Tähti seurasi ilotulitusta kameroineen Lasitehtaanrannasta.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli