Haminan talousalueen uutislehti

Monitoimiauto Päivänsäde pääsee oikeisiin töihin

Autonkuljettaja Mirva Suurnäkki, kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, autonkuljettaja Kirsi Itälä-Packalén ja auton kuvituksen suunnitellut taitelija Varpu Eronen.

Haminan uusi monipalveluauto Päivänsäde saapui viime viikolla kaupunkiin. Auto on nähty jo Valojen yössä sekä ensimmäiset työpäivät liikenteessä.

Tuleva vuosi näyttää, mitä monipalveluautossa tapahtuu noin 50 000 lainauksen lisäksi.

Monipalveluauto Päivänsäde vihittiin käyttöön avajaisnauhan leikkaamisella. Nauhan leikkasi Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

– 16 vuotta sitten oltiin koolla näissä samoissa merkeissä. Kirjastoauto Veikko teki pitkän päiväuran ja pääsi nyt ansaitusti eläkkeelle, On hienoa, että monipuolisuus on otettu mukaan uutta kirjastoautoa suunniteltaessa, sanoi Muhonen.

– Pyörien päällä olevalle palvelulle on varmasti tarvetta ja aika näyttää, mitä kaikkea tämän auton työvuodet pitävät sisällään. Lopputulos on todella hieno ja lämmin kiitos kuuluu kaikille mukana olleille.

Haminan osallisuus- ja hyvinvointipäällikkö Rita Maasilta kiitteli myös kovasti kaikkia monipalveluauton hankinnassa mukanaolleita.

Kirjastoauton työntekijät Kirsi Itälä-Packalén, Miia Eerikäinen ja Mirva Suurnäkki toivat reitteihin, asiakaskuntaan ja palveluihin liittyvää vahvaa osaamistaan mukaan suunnitteluun. Teknistä asiantuntijuutta suunnitteluun toi varikkovastaava Juha Rapeli.

Toimialarajat ylittävässä suunnittelussa olivat mukana Haminan kaupungin nuorisopalvelut, museot, avoin varhaiskasvatus, kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä varhaiskasvatus ja perusopetus.

Myös Kymsote ja KaakonKaksikko ovat olleet mukana heti suunnittelun alkuvaiheista lähtien.

– Todella iso työ on tehty ja palvelumuotoilun osalta kehitystyö vahvasti jatkuu. Kymsotella on parhaillaan suunnitteilla pilotoitavia palveluita. Myös kirjastoautoyhteistyötä suunnitellaan laajasti, paljasti Rita Maasilta.

– Olkaamme kaikki iloisia ja ylpeitä uudesta monipalveluautostamme! Lähdetään yhdessä kehittämään sen palveluita eteenpäin! Erilaiset tapahtumapäivät ja teemaviikkot ovat osa monipalveluauton toimintaa. Uudet ideat ja monipalveluauton mukana jalkautumaan tulevat toiminnot ovat tervetulleita, sanoi Maasilta.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli