Haminan talousalueen uutislehti

Haminan kulttuuripalkinto 10-vuotias

Hamina Kvartetti sai Haminan kulttuuripalkinnon vuonna 2015. Kvartetti myös esiintyi palkitsemisjuhlassa, muusikot vas. Maria Urpalainen, Tatu Kopra, Ilona Raimas ja Sara Urpalainen

Haminan kaupunki on myöntänyt kulttuuripalkinnon jo vuodesta 2011 saakka. Ensimmäisen Haminan kulttuuripalkinnon sai kymmenen vuotta sitten Haminan Teatteriyhdistys silloisesta kulttuuriteosta; yhdistyksen väki kunnosti ja rakensi Haminan linnoitusalueen Turun bastionin osaan uuden kesäteatterin.

– Kulttuuripalkinnolla halutaan kannustaa kulttuuritoimijoita sekä osoittaa vuosittain kiitos ja arvostus aktiivisille toimijoille ja kulttuuriteoille, jotka jollain tapaa edistävät kaupungin kulttuuritoimintaa, sanoo kulttuurituottaja Henni Kiri.

– Valintaperuste voi olla sekin, että jokin taho on vuoden aikana tehnyt jotakin innovatiivista ja uutta kaupungin kulttuurielämän hyväksi. Valinta valmistuu yhteistyössä kuntalaisten kanssa.

Kenelle tai mille taholle tulisi antaa Haminan kulttuuripalkinto 2021? Kansalaiset voivat ehdottaa palkinnon saajaa perusteluineen keskiviikkoon 13.10. mennessä.

Ehdotuksia kerätään Haminan kaupungin ajankohtaista -verkkosivulle ladatun ja myös kaupungin somessa jaetun kyselylinkin kautta.

Lisäksi ehdotuksia otetaan perinteisellä lippuäänestyksellä vastaan Haminan pääkirjastossa ja Ruissalon kirjastossa sekä Haminan uudessa Monipalveluautossa, Päivänsäteen ajoreiteillä.

Palkinnon valintavuosi on kuluva kalenterivuosi ja ehdotusten perusteluissa tulee kuvata juuri kuluvaan vuoteen (2021) liittyvät myöntöperusteet.

Kulttuuripalkinnon saajaa voi edellä mainitun ohjeen lisäksi ehdottaa myös lähettämällä sähköpostia kulttuuri@hamina.fi tai toimittamalla kirjallisen ehdotuksen tai ehdotukset kulttuuripalvelujen toimistolle osoitteella: Kulttuuripalkinto, Haminan kulttuuripalvelut, Rautatienkatu 8, 49400 Hamina.

Kulttuuripalkinnon saajat 2011 – 2020

2020 Runoilija Maiju Pohjola: Esikoisrunoteos Lautuma
2019 Kannusjärven-Kitulan kylätoimikunta: Kannusjärven palokopin entisöinti
2018 Kyläteatteri Marmut Mäntlahdesta
2017 Rock Criminals
2016 Kristiina Terva-Heinonen ja Juha Heinonen: Pormestarintalon valopuiston toteutus
2015 Hamina Kvartetti
2014 Haminan linnoituksen wanhat talot ry
2013 Haminan seurakunta: Marian kirkon urkujen uusiminen
2012 Juhani Leinonen ja Haminan soittokunta
2011 Haminan teatteriyhdistys: Turun Bastionin kunnostaminen kesäteatterialueeksi

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli