Haminan talousalueen uutislehti

Nuoret nousevat vastuuseen

Elokuun puolivälissä Reimarissa ennakoitiin, että Haminan pesäpallokesä huipentuu iloon tai suruun.

Elokuun puolivälissä Reimarissa ennakoitiin, että Haminan pesäpallokesä huipentuu iloon tai suruun. Kävi, kuten pelättiin, HP:n miesten joukkue putosi superpesiksestä. Naisten joukkue pääsi pykälän päähän noususta superpesikseen, mutta heidän osana oli jäädä ykköspesikseen.

HP:n miesten putoaminen ykköspesikseen avaa kuitenkin seuran nuorille pelaajille uusia ovia. Kun merkittävä osa edustusjoukkueen pelaajia on lähtökuopissa, tilaa ja samalla mahdollisuuksia avautuu tulevaisuuden omille tähtipelaajille. Joukkueen uudistuminen on normaali ilmiö.

HP:n toiminnanjohtajan listalla on kahden uuden pelaajan hankkiminen joukkueeseen. Molemmat tulokkaat pelasivat viime kaudella Hyvinkään Tahkossa ja ikää on parikymmentä vuotta. HP on myös heille mahdollisuus, sillä Tahkossa heille ei juuri vastuuta eikä roolia ollut tarjolla, mutta oransseissa on.

Viime kauden oranssipaidoista joukkueessa jatkaa viisi kokenutta pelaajaa. Nuorisokaartista joukkueeseen liittyy vielä toiset neljä – viisi pelaajaa, joiden odotetaan ottavan uuden kehitysloikan siirtyessään miesten peleihin ykköspesikseen.

Nousu edustusjoukkueeseen on myös HP:ssä useimpien junioreitten tavoitteena, jonka saavuttamiseen menee vuosia, sillä pelaajapolun juuret ovat jossain 6 – 7-vuotiaiden pesiskoulussa. Seuran juniorivalmentajien koulimina kukin kehittyy omaan tahtiinsa ja erikoistumisen aika on sitten C- ja B-junioreissa 15 – 16-vuotiaana.

Ensi kauden ykköspesiksen aloitukseen juokseva ryhmä on tuon polkunsa kulkenut.

Pesiskausi päättyi viikonloppuna Manse PP:n voitonjuhliin. Maan kovapalkkaisimmista pelaajista koottu ryhmä lunasti asetetut lupaukset upeasti.

HP:n rooli pesäpalloilussa on erilainen. Joukkue tekee ansiokasta työtä lasten ja nuorten kehittämisessä pelaajina ja ihmisinä. Nuorten pelaajien onnistuminen ja eteneminen urallaan kentillä on aina ilonaihe myös seuralle ja Haminan koko pesäpalloyhteisölle.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide