Remu on innoissaan päästyään irti pakolliselta keikkatauolta. (Kuva: Juha Seila)

Suomalaisen rock’n rollin energinen kummisetä, 73-vuotias Henry Olavi eli Remu Aaltonen on innoissaan ensi lauantain keikasta Haminan Wanhalla Työskillä. Remu iloitsee, kun keikkapaikat avautuvat pikkuhiljaa koronan hellittäessä.

– Tosi hienoa päästä taas keikoille! Onhan tässä näitä puuduttavia koronapäiviä neljän seinän sisällä jo tarpeeksi lusittukin. Onneksi olen itse pysynyt terveenä, hyväntuulinen Remu sanoo.

Hamina ja Wanha Työski herättävät Remussa muistoja.

– Siellähän on joskus 1970- luvulla taltioitu Hurri­ga­ne­sin keikkakin, joka julkaistiin myöhemmin live-levynä.

Live in Hamina 1973 -niminen albumi julkaistiin vuonna 2011. Suurin osa albumin kappaleista on Måns Groundstroemin toimesta äänitetty 2-raita Revox-nauhurilla Haminan työväentalolla 21. maaliskuuta 1973.

Kyseisellä albumilla soittavat Remun lisäksi Albert Järvinen ja Cisse Häkkinen ja se sisältää muun muassa kappaleet Keep on Knocking, Roadrunner, Lucille, Blue Suede Shoes ja Sweet Little Sixteen.

”Soittaminen pelaa kuin väärä raha…”

Hurriganes-klassikkoja esittävässä neljän miehen Remu Plays Hurriganes -iskuryhmässä soittavat Remun lisäksi kitaristi Juho ”Kihara” Pitkänen, basisti Hannu Sormunen ja rumpali Kari ”Kapa” Välimäki.

Kahden rumpalin yhteen soittaminen pelaa Aaltosen omien sanojen mukaan kuin väärä raha; tempo, rytmiikka, syke ja perkussiot ovat kohdillaan.

– Mielenkiintoista on, että ne on joka keikalla erilaiset. Kapa kattoo koko ajan mun punttii, et miten mun jalka heiluu, ja siinä mennään.

Vuodesta 2019 saakka Remu on soittanut valikoituja keikkoja uuden kokoonpanoon kanssa ja tätä bändiä on verrattu surutta Hurriganesin huippuvuosien kokoonpanoihin.

– Jossain vaiheessa runsaat kaksi vuotta sitten ajattelin, että tämä on nyt tässä. Myin silloin rakkaan rumpusetinkin pois! Mutta en mä osaa himassa maata tekemättä mitään, kun olen koko ikäni tottunut touhuamaan ja säntäilemään paikasta toiseen. Pakko päästä baanalle, Remu kertoo.

Hurriganes-levyillä on vahvaa kysyntää

Vuosi 2021 on Remulle ja kaikille Hurriganes-faneille merkittävä! Tänä vuonna tulee nimittäin kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Hurriganes perustettiin.

Pohjois-Haagassa, Helsingissä vuonna 1971 perustetussa kokoonpanossa soittivat Remun lisäksi basisti Cisse Häkkinen ja kitaristi Ile Kallio, jonka tilalle Albert Järvinen tuli vuotta myöhemmin.

Hurriganesin ensimmäinen albumi Rock and Roll All Night Long julkaistiin elokuussa 1973. Albumi sisälsi muun muassa kappaleet Say Mama ja Keep on Knocking.

Mieluinen Hurriganes-äänite oli myös Svart Recordsin heinäkuussa julkaisema Hamina and Helsinki All Night Long. Kyseessä on Hurriganesin kaksi kokonaista keikkaa vinyyli- ja CD-bokseina eli peräti 39 kappaleen mittainen aikamatka.

Hamina and Helsinki All Night Long sisältää varhaisia versioita myöhemmin julkaistuista klassikoista kuten Roadrunner ja Slippin’ and Slidin’, oivallisia lainakappaleita sekä kourallisen ennen julkaisemattomia, levyttämättä jääneitä biisejä.

Remu & Hurriganesilla on maaginen maine Suomen rockpiireissä. (Kuva: Juha Seila)