Haminan talousalueen uutislehti

HP:n naisten ryhmään lisää nopeutta

Takakentän lukko ja erinomainen kärkietenijä Tytti Bertling palaa HP:n väreihin pelattuaan vuoden Pesä Yseissä Lappeenrannassa.

Ykköspesiksessä pelaava Haminan Palloilijain naisjoukkue täydentyy muutamalla pelaajalla.

Naisten superista pudonneesta Siilinjärven Pesiksestä seuraan liittyvät kahden superpesiskauden Pinja Kesti, 24, ja Jemina Vainionperä, 21.

Molemmat naiset ovat linjapelaajia ja sisäpelissä roolina molemmilla on ollut vaihtaja.

Kolmas tulokas onkin tutumpi, kun HP:n juniorimyllyn tuote Tytti Bertling palaa Lappeenrannan Pesä Yseistä takaisin HP:n pelipaitaan. 17-vuotias Tytti opiskelee Haminan lukiossa.

Kaudesta 2017 alkaen HP:n naisten pelinjohtajana jatkava Jussi-Pekka Toikka sanoo, että ensi kauden joukkue on olennaisesti viime kauden ryhmää nopeampi.

– Viime kaudella meiltä puuttui etenemisnopeutta, se tuli konkreettisesti esiin kauden ratkaisupeleissä Vaasaa vastaan. Nyt saamme Tytti Bertlingin takaisin meille ja myös molemmat Siilinjärven naiset ovat vauhdikkaita mimmejä, sanoo Toikka.

– Kun joukkueessa on enemmän nopeutta, se antaa sisäpeliin lisää vaihtoehtoja. Viime kaudella eteneminen oli pitkälle Riina Hallikaisen varassa, nyt jalkoja on selkeästi enemmän. Jos viime kaudella hävisimme muille nopeudessa, ensi kaudella niin ei tapahdu.

HP:n ryhmästä puuttuvat opintoihin Joensuuhun suuntaavat Anniina Marttila ja Sanni Silander. Lista jatkuu nimillä Petra Pakkanen, Jenna Kallio ja Sara Koivikko. Joukkueesta puuttuu myös kokenut polttolinjan ankkuri, kolmen Itä-Länsi -pelin Inka Pietilä.

– Inkan puuttuminen tuo rooleja muille pelaajille. Hänellä oli taito ja valtava kokemus, ei hänen saappaita ole helppo täyttää, arvioi Toikka.

Listalta puuttuu ainakin toistaiseksi Emmi Simonen, joukkueen paras kotiuttaja.

– Toivottavasti näemme Emmin ensi kaudellakin HP:n väreissä.

– Ensi kauden joukkueemme on monella tavalla tasapainoisempi kuin viime kaudella. Listalla on monipuolisia pelaajia, joille vain pitää löytää kullekin hänen oma paras roolinsa joukkueen kannalta. Nyt listalla on 12 pelaajaa, pari pelaajaa on ehkä tulossa vielä, arvioi Jussi-Pekka Toikka.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli