Haminan talousalueen uutislehti

Tervasaari nousun edessä

Haminan Tervasaari sai ensimmäisen asuinkerrostalon valmistuttua vihdoin vahvan herätyksen kymmenisen vuotta kaavan valmistumisen kivuliaitten vaiheiden jälkeen.

Haminan Tervasaari sai ensimmäisen asuinkerrostalon valmistuttua vihdoin vahvan herätyksen kymmenisen vuotta kaavan valmistumisen kivuliaitten vaiheiden jälkeen. Kaavalla luotiin vahvat perusteet sille, miten Hamina ryhtyy Tervasaarta rakentamaan.

Oli alusta pitäen selvää, että merellinen kaupunkikohde on ainutlaatuinen, mutta se ei heti herättänyt intohimoja suurten rakentajien keskuudessa. Hamina esitteli Pursiseuralla joukolle rakentajia merellisen alueen tulevaisuutta kultakirjaimin jo vuosia sitten, mutta mitään ei tapahtunut.

Hyvän vinkin Hamina kuitenkin rakentajilta sai: laittakaan ensin Tervasaaren yleiset alueet kuntoon ja lisätkää alueen vetovoimaa! Sen pitää lisätä mielenkiintoakin. Hamina otti vinkistä vaarin ja päätti investoida Oolanninpuistoon.

Itse rakentamisessa Haminan kaupungin piti kuitenkin lähteä itse päänavaajaksi. Kaupungin vuokrataloyhtiö Hamina-Asunnot Oy rakennutti ensimmäisen kerrostalon ja nyt suuri YIT on tulossa omalla talohankkeellaan perässä.

Kymenlaakson kauppakamarin puheenjohtaja Juha Korhosen mukaan kaikki on kiinni tasokkaasta tonttitarjonnasta ja Tervasaarella on rakentajille tarjolla vain loistotontteja. YIT:n esimerkki nostaa Tervasaaren uudelle tasolle ja monissa rakennusyhtiöissä mietitään jo omia ratkaisuja.

Tervasaarella on vain etuja rakentajien vinkkelistä: sijainti, palvelut, rauhallinen ympäristö, liikenneyhteydet ja merelliset näkymät. YIT:n kohteen rakentamisen jälkeen seuraava kohde voi olla myös uusi vuokra-kerrostalo, sen osoitti hakemusten tulva vasta valmistuneeseen kerrostaloon, mutta seuraavina Haminaan ja Tervasaareen tulevat muut rakentajat.

Uuden kevään tulolla Tervasaareen on Haminan kaupungille valtava merkitys. Tasokkaiden asumispuitteiden luominen kiinnostaa lisäten maailmanluokan pikkukaupungin vetovoimaa.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide