Haminan talousalueen uutislehti

Hamina ei luovuta Kymsotelle

Kymsoten kylmäävä, Haminan terveyspalvelujen supistamiseen tähtäävä linja jatkuu.

Kymsoten kylmäävä, Haminan terveyspalvelujen supistamiseen tähtäävä linja jatkuu. Henkilöstölleen pidetyssä tiedotustilaisuudessa Kymsoten johto ilmoitti jo yli viikko sitten Haminan kiirevastaanoton loppumisesta ja nyt tieto on tullut Haminaankin.

Haminan päättäjät ja virkakunta ovat kuitenkin olleet jo kaksi vuotta linjapuolustuksessa Kymsoten supistusehdotuksille eikä periksi aiota antaa nytkään.

Ainoaan joustoon Hamina taipui koronapandemian paineessa viime talvena, kun terveyspalveluja jouduttiin Haminassa supistamaan henkilöstöpulan vuoksi. Kesäkuussa palattiin kuitenkin entiseen koronan helpotettua.

Nyt Kymsote on tuonut vanhan suunnitelmansa esittelyyn ja tavoitteena on edelleen terveyspalvelujen supistaminen Haminassa. Syynä on Kymsoten mukaan pelkästään raha: viikonloppupäivystysten hinnaksi on laskettu noin 400 000 euroa eli senverran säästöä syntyisi, jos viikonlopuista luovuttaisiin Haminassa.

Haminan viesti Kymsoten suuntaan on selkeä: Hamina edellyttää kiirevastaanoton jatkumista myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kymsoten laskelmissa on kuoppia, sillä Hamina maksaa jo nyt jokaisesta kiirevastaanotolla käyvästä asiakkaasta eikä heistä tule kuluja Kymsotelle.

Taistelu Haminan kiirevastaanotosta on myös Miehikkälän ja Virolahden asia. Kiirevastaanoton säilyminen Haminassa on iso asia pikkukunnissakin, kun vaihtoehtona on ajaminen Kotkaan ja ­KOKSin ovelle.

Toistaiseksi Haminan terveysasema palvelee arkisin klo 8–20 ja viikonloppuisin klo 9–17. Kymsoten maalaaman kuvan mukaan Haminan terveysasema olisi avoinna kahtena päivänä viikossa klo 8–18 ja kolmena päivänä klo 8–16.

Vastaanottoaika oli ennen koronapandemiaa olennaisesti laajempi, sillä palveluita oli silloin tarjolla jokaisen viikonpäivänä klo 8–22.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus