Markku Laaksonen kokosi joukot käskynjaolle ennen starttia.

Vehkalahden Veikkojen 110-vuotista taivalta juhlittiin porukalla Turkian jylhissä maastoissa. Juhlapatikalle on märitetty kolme reittivaihtoehtoa, jotka olivat luonteeltaan erilaisia mutta kuitenkin samanlaisia: patikointia syksyn upeimmassa säässä vehkalahtelaisessa luonnossa.

– Osanottajia juhlapatikalle tuli juuri tuo 110 henkeä. Nuorimmat osallistujat olivat vanhempiensa reppuselässä ja vanhimmat liki 90-vuotiaita, arvioi VeVe:n puheenjohtaja Juha Harju.

– Syksyinen viikonloppu on täkäläisille myös perinteistä hirvijahtien aikaa. Se verotti ainakin jonkin verran osanottajakaartia.

Tarja Maaskola (vas.) ja Pirjo Mankki tarkastivat vielä varusteensa ennen lähtöään reilun 10 kilometrin lenkille.

Patikointireittien pituudet olivat 2,4 kilometristä 10,3 kilometriin. Luonnosta nautittiin täysin siemauksin, mutta tarjolla oli muutakin:

– Juhlan kunniaksi tarjosimme osanottajille myös hernekeitot ja juhlakahvit. Metsän siimeksessä maistuivat paremmalta kuin ruokapöydässä.

Haminalaiset Pirjo Mankki ja Tarja Maaskola ovat innokkaita ulkoilijoita.

– Nyt emme nähneet yhtäkään hirvikärpästä! Se oli juhlavaa, sillä alkusyksyn vaelluksilla piinalliset otukset seurasivat vaeltajia likimain pilvenä, jutteli Mankki.

Iki-veveläinen Markku Seppä jakoi lähtöpaikalla halukkaille reittikarttoja.

Puheenjohtaja Harju sanoi, että juuri hirvikärpäset ovat samoilussa se kiusallisin juttu.

– Keskikesän hyttyslaumojen kanssa vielä voi elää, mutta heikommin hirvikärpästen kanssa. Huippuhienon sään ohella myös hirvikärpäset kunnioittivat nyt tapahtumaamme poissaolollaan.

Turkian jylhissä maisemissä viihtyi myös Haminan kaupungin liikuntakoordinaattori Kirsi Forsell, joka jo virkansa puolesta järjestää pitkin vuotta erilaisia ulkoilutapahtumia. Juhlapatikalla hän ei ollut järjestäjänä vaan osallistujana, sillä tapahtuman järjestelyt olivat VeVen kuntoliikuntajaoston Reijo Kosken sekä Markku Laaksosen päävastuulla.

– Yli 10 kilometrin lenkki on tavoitteena, jutteli Forsell.