Ari Rinne sai kesän kuntavaaleissa Haminassa 651 ääntä.

Haminan kaupunginvaltuutettu Ari Rinne (ps) on päättänyt pyrkiä ehdolle tammikuussa pidettäviin aluevaaleihin. Rinne sai kesän kuntavaaleissa ylivoimaisesti suurimman äänimäärä 651 ääntä.

Elokuun ensimmäisessä kaupunginvaltuustossa hänet valittiin kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi, mutta muutaman viikon kuluttua hän luopui tehtävästä siihen liittyvään työmäärään ja terveyssyihin vedoten. Samalla hän ilmoitti vetäyvänsä joidenkin viikkojen ajaksi valtuustotyöstä.

Uudeksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Rinteen tilalle valittiin Peter Muurman (ps).

– Olen nyt selkeästi paremmassa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Aluevaaleissa eivät poliittiset linjaukset  näyttele kovinkaan suurta roolia ainakaan minun osaltani. Siellä on kyse koko Haminan ja haminalaisten eduista, arvioi Rinne aluevaltuuston työkenttää.

Haminan Perussuomalaisten riveistä on asetettu jo seitsemän ehdokasta vaaleihin.

– En aja poliittisia etuja vaan ainoastaan Haminan ja haminalaisten etuja. Aluevaltuusto ei ole minulle poliittinen pelikenttä, joten ihan sama keiden porukassa olen. Jolleivät Perussuomalaiset hyväksy minua listoilleen, jokin muu puolue ehkä hyväksyy. Kaksi puoluetta on jo kysynyt halukkuuttani.

Rinne arvioi olevansa poliittisesti ei-puoluesidonnainen:

– En halua lainkaan poliittista valtaa, vaan olen ollut mukana kuntapolitiikassa vain tehdäkseni työtä terveysalalla haminalaisten eteen.

Haminan Perussuomalaisten puheenjohtaja Antti Pakkanen sanoo, että Rinteen mahdollista ehdokkuutta ei ole vielä käsitelty.

– Rinteen hakemus käsitellään ensin paikallisyhdistyksen hallituksessa, jonka jälkeen piirihallitus päättää ehdolle asettamisesta. Haminan PS aikoo asettaa yhteensä 10 ehdokasta, sanoo Pakkanen.

– Ehdokkuus aluevaaleihin ei tule kenellekään ilmoitusasiana. Jokainen hakemus käsitellään saman prosessin mukaan tasa-arvoisesti.