Haminan talousalueen uutislehti

Löytyykö Pitäjänsaaresta Suomen kaunein koti

Upeat vanhat hirsiseinät luovat pohjan kodin rustiikille ja boheemille sisustukselle. Perheen äiti Jonna Tykkä vastaa kodin yleisten tilojen sisustuksesta, nuoriso omista huoneistaan.

Onpa seesteiset värit ja kiva valaistus, huoneisiin kurkistellessani tunnen hetken olevani kuin Hanna Sumari, toimittaja joka kahden sisustamisen ja asumisen asiantuntijan kanssa etsii Suomen kauneinta kotia tiistai-iltaisin mtv3-kanavalla!

Yksi kauniista kodeista löytyy Pitäjänsaaresta. Siellä asuu Jonna Tykkä perheineen tunnelmallisessa 1800-luvun hirsitalossa. Tuomarit valitsivat talon finaaliin yleisöäänestykseen  huippupisteillä.

– Instagramin kautta meille ehdotettiin osallistumista, Jonna Tykkä kertoo.

– Ehkä kiinnostavinta kilpailussa oli kuulla asiantuntijoilta mielipide tekemistämme ratkaisuista. Toki voitto olisi bonusta.

Talosta maalattu taulu on saatu talon aiemmalta omistajalta tupaantuliaislahjana.

Ohjelmassa talo esiteltiin Boho-tyyliin sisustettujen kotien jaksossa.

– Boholle, boheemille sisustustyylille on ominaista kerroksellisuus ja erilaisten tekstuurien yhdistely. Sisustuksessa käytetään paljon luonnonmateriaaleja, kuten rottinkia, pellavaa ja puuta.

Bohossakin on erilaisia tyylisuuntia. Meidän tyyliämme voisi kutsua rustiikkiseksi bohoksi.

Perheen koti on tullut tutuksi myös Jonnan instagram-tilin seuraajille. Somekanava on visualistiksi, myynnin ja markkinointiviestinnän ammattilaiseksi kouluttautuneelle Jonnalle työkalu, jonka kautta hän tekee kotoiluun ja sisustamiseen liittyvää vaikuttajamarkkinointia.

Jonna on tuore Haminan kaupungin brändilähettiläs, joka kertoo omissa somekanavissaan kaupunkilaisen näkökulmasta mm. kaupungin tapahtumista ja nähtävyyksistä. Lisäksi hän on valmistumassa myös ammattijärjestäjäksi ja feng­shui-sisustusneuvojaksi.

– Omassa sisustustyylissäni haen tasapainoa ja harmoniaa. Kodin pitää lisätä hyvinvointia ja siellä olevilla esineillä on oltava jokin merkitys.

Jonnalle ei tuota vaikeuksia laittaa tarpeettomaksi käynyttä tavaraa kiertoon.

– Tunnelma on tavaraa tärkeämpi.

Kodista löytyy kuitenkin yksi esine, josta hän ei hevillä ole valmis luopumaan.

– Sellainen on puinen lipasto, ensimmäinen itse hankkimani huonekalu, joka esiteltiin myös ohjelmassa. Se kestää aikaa, sitä voi tuunata aina sopivaksi.

Suomen kaunein koti -kilpailun voittaja ratkaistaan yleisöäänestyksellä joka on jo alkanut Mtv3:n sivulla, äänestysaikaa on viikko ja voittaja julkistetaan 16.11.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli