Ovatko padelkenttien murjotut pleksiseinät rikkoutuneet vandaalin kätten jälkiä vai ovat seinät sortuneet myrskytuulten hakkaamina?

Vajaan parin viikon takainen syysmyrsky koetteli kaltoin Tervasaaren Rampsinkarilla sijaitsevaa uutta padelkenttä. Myrskytuulen nostattama tulvavesi valtasi kentän nousten verkon yläreunaan saakka. Osansa saivat myös lasiset pleksiseinät.

Maria Elomo kentät rakentaneesta Suomen Ulkopadelista yllättyi kuultuaan vaurioista.

– Meriveden nousu tulvakorkeuteen yllätti. Siitä meillä ei ollut tietoa eikä vedennousun mahdollisuutta meille esitetty lainkaan, sanoo Elomo.

Lasiset pleksiseinät ovat osittain rikkoutuneet. Ovatko ne rikkoutuneet merenkäynnin vaikutuksesta ja onko kyse vandaalien tekemisistä?

– Tietenkin harmittaa, mutta kevääseen mennessä kaikki kyllä saadaan kuntoon, sanoo Elomo.

Haminan johtava rakennustarkastaja Ari Brusila sanoo, että padelkenttien rakentajia kyllä huomautettiin merenpinnan vaihteluista.

– Padelkentäthän ovat hyvin alavalla paikalla Rampsinkarilla. Tässä myrskyllä merivesi nousi 140 senttiin ja vastaavia nousuja on ollut keskimäärin kerran vuodessa. Kenttien rakentajat myös kertoivat, ettei kenttien pohjiin ole juurikaan panostettu, sanoo Brusila.

– Tämäntyyppisiin kevytrakennelmiin emme sovella yleistä rakennusmääräystä, jonka mukaan korko meren keskimääräisestä korkeudesta pitää olla vähintään 300 senttiä.

Padelkentälle noussut merivesi turmeli kentän valetun pohjan päälle asennetun tekstiilimaton.