Haminan talousalueen uutislehti

PS ei hyväksynyt Rinteen ehdokkuutta

Ari Rinne sai kesän kuntavaaleissa Haminassa 651 ääntä.

Perussuomalaisten Kymen piirin hallitus ei hyväksynyt haminalaista kaupunginvaltuutettu Ari Rinnettä listalleen ehdokkaaksi tammikuun aluevaaleihin. Rinteen hakemusta käsitteli perjantaina Haminan Perussuomalaisten hallitus ja vielä samana iltana piirihallitus.

– Piirihallitus hylkäsi hakemuksen yksimielisesti. Syynä oli Rinteen viimeaikaiset julkisuudessakin esillä olleet asiat ja kokonaisharkinnan perusteella ehdokkuutta ei hyväksytty, kertoi Haminan Perussuomalaisten puheenjohtaja Antti Pakkanen kieltäytyen tarkemmin kommentoimasta puolueen sisäisiä asioita.

Perussuomalaisten Kymen piirihallitutuksen lappeenrantalainen puheenjohtaja Kai Karhukorpi kommentoi Rinteen hakemuksen käsittelyä vain yleisellä tasolla.

– Käymme kaikki ehdokashakemukset seikkaperäisesti läpi ja tarvittaessa tukeudumme päätöksissämme myös paikallisosastoon, sanoi Karhukorpi.

Rinne sai kesän kuntavaaleissa ylivoimaisesti Haminan suurimman äänisaaliin 651 ääntä. Rinne valittiin myös kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi, mutta hän luopui tehtävästä jo muutaman viikon kuluttua vedoten työkiireisiinsä KOKSin osastonylilääkärinä sekä omaan terveystilanteeseensa.

Rinne suhtautui rauhallisesti piirihallitukselta saamaansa kohteluun.

– En vissiin sovi kaikkien kuvioihin, mutta eipä sillä väliä. Töitä minulla on sairaalassa aivan riittävästi, arvioi Rinne viileästi.

Haminasta on hyväksytty aluevaaleihin jo seitsemän Perussuomalaisten ehdokasta. Hyväksyttyjen joukossa on myös mm. puheenjohtaja Pakkanen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli