Haminan urheilukenttä oli Tytille tuttu areena lokakuun harjoitussessioissa.

Naisten ykköspesiksessä kaudella 2020 HP:n paidassa loistanut Tytti Bertling palaa ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa. Takana on yksi kausi naisten superpesistä lappeentalalaisessa Pesä Yseissä.

Tytti sanoo, että syitä paluupäätökseen on useita:

– Pesä Ysien putoaminen superpesiksestä oli kipeä juttu koko joukkueelle. Nyt on aika panostaa koulunkäyntiin, lukiossa minulla on meneillään abi-vuosi ja sitä on paras käydä kotioloissa, arvioi Tytti.

Kausi superpesiksessä alkoi mukavasti. Tytillä oli Pesä Yseissä hihassaan useimmiten numero yksi ja ulkokentällä vakiintui kopparin rooli.

– Näin se oli HP:ssäkin edellisellä kaudella ja siihen olin varautunut Pesä Yseissäkin. Kauden vanhetessa pelinjohtaja sijoitti minut etenijäjokeriksi. Ykköstä odotan hihaani HP:ssäkin.

Uutta kautta HP:ssä Tytti odottaa innolla. Joukkueessa on paljon jo juniorivuosilta tuttuja pelaajia.

– Uusi valmentaja Yrttiaho tuo varmuudella peliimme kuntopuolella uusia juttuja. Lokakuun ajan vedimme omia fysiikkatreenejä, marraskuussa ovat yksilölliset fysiikkaharjoitteet myös tulossa. Joukkueen yhteisharjoitukset alkavat viikonloppuna.

– Nopeusominaisuuksiani pyrin kehittämään edelleen. Siihen tähtää harjoittelunikin. Kopparipelissä Ellinoora Ojala on tuttu jo Lappeenrannan vuodelta, miettii Tytti.

HP:n naisten joukkue uusiutuu ensi kaudeksi. Pelaajaluettelosta puuttuvat esimerkiksi tutut nimet Anniina Marttila, Emmi Simonen, Sanni Silander ja Inka Pietilä, jonka komea ura näyttäisi olevan päätöksessä.

– Joukkueeseen Siilinjärveltä siirtyvät ovat tuttuja vain vastustajina. Haasteena on tietenkin kotiuttajien löytyminen, sillä Emmin ja Inkan myötä joukkueesta lähti melkoisesti kotiutusvoimaa, mietti Tytti.

Vikkeliä jalkoja lisää

HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka on tyytyväinen saatuaan Tytti Bertlingin takaisin joukkueeseensa.

– Viime kaudella juuri nopeuden puute oli yksi heikkouksistamme. Tytin paluu ryhmään on iso juttu, mutta myös Siilinjärveltä Haminaan siirtyvät Jemina Vainionpää ja Pinja Kesti vaihtavat pesävälit vauhdikkaasti sanoo Toikka.

Lauantaina julkistettiin Linda Kemppaisen, 25, siirtyminen oranssiin Lappeenrannan Pesä Yseistä. Linda on Oulunsalon pesisakatemian kasvatti, jolla on nyt kaksi kautta superia takana. Pääasiassa hän on pelannut linjassa sekä sisäpelissä kärjen vaihtajana.

HP:n naisten ryhmä kaudelle 2022: Sini Satama, Riina Hallikainen, Eerika Marttila, Pinja Kesti, Jemina Vainionpää, Linda Kemppainen, Ella Latva-Panula, Roosa Martinmäki, Niina Nukarinen, Piitu Saarinen, Ellinoora Ojala ja Taru Toikka.

Ensi kevään abiturientti Tytti Bertling.