Haminan talousalueen uutislehti

Ari Rinne jätti Perussuomalaiset – aluevaaleihin LiikeNytin ehdokkaana

Viime kuntavaalien Haminan ääniharava Ari Rinne on siirtynyt Perussuomalaisten valtuustoryhmästä LiikeNyt -ryhmään. Loikan takana on kohtelu, jonka Rinne sai Perussuomalaisilta.

LiikeNytissä Rinne sai toisenlaisen vastaanoton ja hänet hyväksyttiin välittömästi aluevaalien ehdokkaaksi.

– Miksei hyväksyttäisi? Rinne on laajasti tunnustettu asiantuntija sotepuolella ja juuri hänenkaltaisia hyvinvointialueemme tarvitsee, sanoo Aila Korpela, joka vastaa LiikeNytin aluevaaleista Kymenlaaksossa.

– Toistaiseksi meillä on Haminasta neljä ehdokasta, Miehikkälästä kolme sekä Kotkasta ja Kouvolasta kummastakin yksi.

Ari Rinne on hyvillään ehdokkuusasiansa saamasta käänteestä. Lauantaina hän sai tavata myös Liike­Nytin puheenjohtajan, kansanedustaja Harry Harkimon, joka vieraili aluevaalikiertueellaan Haminassa.

Eroaan Perussuomalaisten valtuustoryhmästä Rinne pitää onnistuneen ratkaisuna. Saman tien hän liittyi myös  LiikeNytin paikallisyhdistyksen jäseneksi.

– Halusin Perussuomalaisten listalle ehdolle tammikuun aluevaaleihin ja piirin puheenjohtajakin piti ajatusta hyvänä. Piirinhallitus ei kuitenkaan voinut hyväksyä minua ehdokkaaksi, sillä paikallisosasto eli Haminan Perussuomalaiset ei hyväksynyt ehdokkuuttani, kertoi Rinne.

– Piiri päättää Perussuomalaisen aluevaaliehdokkaista, muttei voinut nimetä minua, kun Hamina ei minua esittänyt.

Aluevaalien ehdokkuusjupakka oli keskeinen syy Rinteen loikkaan LiikeNytin riveihin. Ari Rinteen äänimäärä kuntavaaleissa oli 651. Pitkälle ennätysmäisen äänimäärän ansiosta Perussuomalaiset saavutti kuntavaaleissa vaalivoiton ja valtuuston suurimman puolueen aseman.

Sosiaali- ja terveysasioiden osaajaksi tunnustettu Rinne valittiin kuntavaalien jälkeen kaupunginhallituksen johtoon, mutta jo muutaman viikon kuluttua hän totesi, että KOKSissa työskentelevän osastonapulaisylilääkärin on mahdoton hoitaa tehtävää, joka työmäärältään on lähes kokopäiväinen.

Kaupunginhallituksen johtoon valittiin Rinteen ryhmätoveri Peter Muurman ja uusjaossa Rinne putosi rivivaltuutetuksi jääden kokonaan ilman muita luottamustehtäviä.

– Jo ennen kuntavaaleja puntaroin ehdokkuuttani juuri LiikeNytissä, mutta päädyin kuitenkin Perussuomalaisten listalle. Arvomaailmaltaan LiikeNyt vastaa pitkälle omiani, myönsi Rinne.

Rinteen loikan myötä valtuuston tulokasryhmän LiikeNytin valtuutettujen määrä nousi viiteen. Samalla Perussuomalaisten valtuustoryhmän koko supistui yhdeksään valtuutettuun eli samaan määrään, kuin on sosialidemokraateillakin.

LiikeNytin aluevaaliehdokkaat Kymenlaaksossa:

Hamina: Sari Nieminen, Ari Surakka, Tomi Tuomisalo ja Ari Rinne.

Miehikkälä: Oksana Jokimies, Aila Korpela ja Juha Korpela.

Kouvola: Juha Rantakaulio.

Kotka: Atso Juntunen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli