Haminan talousalueen uutislehti

Aurauskeppien hävikki katujen kunnossapidon kiusana

Haminan katujen kunnossapito-osasto on ihmeissään, kun katujen varsille asennetut aurauskepit eivät kestä pystyssä. Selityskin on löytynyt silminnäkijähavaintojen perusteella: nuoriso on löytänyt aurauskeppien poistamisesta uuden ajanvietteen!

Etumies Kari Hiukka kaupungin varikolta sanoo, että aurauskepeillä on tärkeä rooli liikenteen turvallisuudelle:

– Aurauskepit on asennettu ennenmuuta auramiehiä varten ja hyvin aurattu talvinen katu on sitten myös turvallinen kaikille, sanoo Hiukka.

Viikolla 45 saatiin ikävä esimerkki. Varikolta lähtenyt työryhmä asensi aurauskepit Tenkkiilintien varteen perjantaina aamupäivällä ja iltaan mennessä valtaosa kepeistä oli revitty irti ja heitetty ojaan.

Maanantaina varikolta lähdettiin täydentämään aurauskeppien vajausta neljällä työryhmällä, sillä keppivandalismia oli muuallakin.

– Valitettavasti tämä näyttäisi olevan juuri tämän syksyn ilmiö. Keppihävikki on melkoinen. Useita tuhansia keppejä olemme asentaneet ja nyt on meneillään uusi asennuskierros. Suuri osa kepeistä on muovia mutta joukossa on myös puisia keppejä, jotka tuntuvat kestävän pystyssä parhaiten.

– Aurauskeppien asennuksia tekevät myös muutamat auraustöihin ulkoistetut urakoitsijat

Aurauskeppien syvin tarkoitus on merkata aurauskalustolle tien leveys. Hyvin kepitetty katuosuus tulee myös tehokkaimmin aurattua.

– Aurauskeppien poisrepiminen tuo meille turhia kustannuksia. Liikkeelle komennettu paikkausryhmä on aina poissa muista töistä. Kevään tullen keräämme aurauskepit aina talteen ja käyttökelpoiset kepit asennetaan uudelleen syksyn tultua, kertoo Kari Hiukka.

Takavuosina aurauskepit olivat pelkästään puisia, jotka tuntuvat tänä päivänä kestävän pystyssä muovisia paremmin.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide