Haminan talousalueen uutislehti

HaLu-konsertti menee nyt rakkausteemalla

HaLun kuoro vuosimallia 2021. Kuvan on ottanut Jere Seppälä, lukiolainen hänkin.

Haminan musikaalisten lukiolaisten toteuttama itsenäisyyspäivän aaton konsertti toteutetaan jo seitsemännen kerran. Tällä kerralla konsertti on avoin myös yleisölle, konsertti HaLu Goes Crazy In Love -konsertti alkaa perjantaina 3.12. klo 19 Haminan liikuntahallissa.

Vuosi sitten konsertti esitettiin vain streemattuna, mutta nyt ihan livenä!

– Kaikkia koronasuosituksia maskeineen noudatetaan ja konserttiin pääsevät 5 euron pääsylipun lunastaneet vain koronapassin esittäen, sanoo nuorten ohjaajana kaikissa aikaisemmissakin konserteissa toiminut musiikinopettaja Anne Urpalainen.

Konsertin teema päätettiin alkusyksystä, nyt mennään rakkaudella!

Lotta Kaartinen ja Kerttu Holopainen ovat yhtä innoissaan esityksestä niin kuin muukin konserttitiimi, johon kuuluu roudareineen, kuvaajineen, somettajineen ja muusikoineen noin 50 henkeä.

– Aloitin musiikin parissa jo alakoulussa. Bassosta on tullut ehkä pääsoitimeni, mutta piano on aina myös mukana, kertoi Lotta Kaartinen.

Kerttu Holopainen on opiskellut musiikki Kotkan-Haminan musiikkiopistossa jo kahdeksan vuoden ajan soittimenaan pääasiassa kitara.

– Kitara menee edellä mutta on sitten muitakin soittimia. Pientä stressiähän konsertti aina aiheuttaa mutta lopulta se on vain ihana piriste koko syksylle, paljastaa Kerttu.

– Alku oli haastava, kun porukat ilmaisivat halunsa konsertin musiikkikappaleista. Niitä oli kymmeniä ja kymmeniä. Karsimisen jälkeenkin numeroita on parikymmentä, siihen sisältyvät myös kuoron esittämät jutut. Kaiken pitää sopia noin kahteen tuntiin, kertoo Anne.

Anne kertoo, että kun biisit saatiin sovittua, kaikki kirkastui ja lähdettiin saman suuntaan.

– Kaikki ovat harjoitelleet vastuullisesti itsenäisesti mutta deadlinen lähestyessä tunnelma tiivistyy koko ajan. Tiimiläisten vapaaehtoisuus on ollut ihailtavaa, kaikki tekevät työtä yhteisen tavoitteen hyväksi.

Konsertin teeman vaihtuminen vuosittain tuo aina väistämättä uutta ilmettä konsertille.

– Myös esiintyjäkaarti täydentyy aina kolmasosalla, kun joka syksy koulussa aloittaa uusi lukion ykkösluokka. Ajankohta konsertille juuri ennen itsenäisyyspäivää sopii kaikille, sillä kevään puolella abien kiireet ovat sitä luokkaa, että opiskelu menee jo musiikin edelle, kertoo musiikinopettaja Anne.

Konsertin juontajat ovat taattua oppilaskaartia: Elina Lehtola, Nea Autio, Vadim Kalinski, Milja Kivekäs ja Aliisa Hokkanen.

Solistikaartista pikainen poiminta: Timi Saarelainen, Luna Toivonen, Taavi Suutari, Sini Muurman, Milja ja Saara Haikala sekä Roni Yildirim.

Biisien kirjon huipentaa kuoron ja yleisön yhdessä laulama Finlandia hymni!

– Hauskaa konsertti-iltaa, toivottaa HaLu-tiimi!

Treenitauolla HaLu-orkesterin Kerttu Holopainen, Anne Urpalainen ja Lotta Kaartinen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli