Haminan talousalueen uutislehti

Hyvän mielen jouluaatto on jälleen ruokakassilinjalla

Haminan hyvän mielen jouluaatto kiteytyy Maijan jouluiseen ilmeeseen.

Ajatus yhteisöllisestä jouluaaton vietosta syttyi syksyllä 2018. Anne Kolehmainen antoi ajatuksen lentää ja kuudessa viikossa hän loihti Wanhalle Työskille tapahtuman Haminan hyvän mielen jouluaatto. Jouluruokailu puuroineen ja kinkkuineen noin 100 ihmiselle järjestyi pelkästään lahjoitusvaroilla!

Koronapandemia esti viime vuonna yhteisöllisen jouluaaton viettämisen, eikä tapahtumaa sen alkuperäisessä muodossa voi järjestää tänäkään jouluna.

– Vuosi sitten jaoimme joulun ruokakassit noin 60:lle perheelle ja se on tavoitteemme tänäkin jouluna. Työ on käynnissä ja koko ajan saamme lisää lahjoitusvaroja ruokakassien varustamiseen, kertoo Anne Kolehmainen.

Wanha Työski on ollut Haminan hyvän mielen jouluaaton järjestämisessä joka vuosi keskeinen tekijä ja yhteistyökumppani.

– Jouluaattoinen 2018 ja 2019 joulupöytä herkkuineen katettiin Wanhan Työskin saliin ja ruoka myös valmistettiin talon keittiössä. Nyt emme voi toteuttaa tapahtumaa alkuperäisessä muodossa, mutta Wanha Työski on edelleen tärkeä kumppanimme.

Hyvän mielen jouluaaton 60 ruokakassia jaetaan aatonaattona 23.12. Wanhalla Työskillä. Ruokakassit menevät eniten niiden tarpeessa oleville perheille. Varaukset on tehty, 60 ruokakassia odottaa noutajiaan aatonaattona.

Ruokakassien rahoituspuoli on toistaiseksi vielä vaiheessa:

– Nykyinen keräystilanteemme kehittyy koko ajan parempaan suuntaan ja tavoite 5 000 euroa saavutetaan. Rahavaroilla pystymme rakentamaan ruokakasseihin noin 80 euron arvoiset joulueväät, arvioi Anne.

Anne vakuuttaa, että tämä ei ole hänen viimeinen Hyvän mielen joulutempaus. Rajoitusten poistuttua ensi vuonna 2022 Wanhan Työskin pöytään tulevat uudet eväät.

– Tästä on tullut minulle sydämen asia. Apua saaneiden ihmisten kiitollisuutta on mahdoton täysin kuvailla! Wanhan Työskin joulupöydän tunnelma on koskettava, sanoo Anne.

– Haminalainen yhteisöllisyys on jotain hyvin poik­keuk­sel­lista. Apua ja avuntarjoajia löytyy pienestä kaupungistamme useita. Suurin osa toimii ns. virallisia reittejä, Haminan hyvän mielen jouluaatto täydentää muita auttamismuotoja. Meidän kohderyhmämme ovat sellaisia ihmisiä ja perheitä jotka, eivät sieltä virallisia reittejä apuja saa.

Viime vuonna 2020 Hyvän mielen jouluaatto -keräys tuotti yli 3 000 euroa, jolla autettiin 56 haminalaista taloutta joulun ruokakasseilla sekä lasten joululahjoilla!

Myönnetyn rahankeräysluvan (RA/2021/1269) keräysaika on voimassa vuoden loppuun saakka.

Lahjoitukset voi ohjata tilille: Kolehmainen. Anttila FI64 1029 3500 5844 45. Maksun viestikenttään merkitään: Haminan joulu.

Lisätieto tapahtumastaa osoitteista: www.haminanjouluaatto.fi sekä facebookista Haminan hyvän mielen jouluaatto.

Anne Kolehmainen toteutti ensimmäisen kerran Haminan hyvän mielen jouluaatto -tapahtuman jouluksi 2018. Kokoontumisrajoituksista johtuen tapahtuma toteutetaan nyt jakamalla vähävaraisille perheille joulukasseja.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli