Haminan talousalueen uutislehti

Johanna Ceder siirtyy Liike Nytin valtuustoryhmään

Johanna Ceder nousi ensi yrittämällä Haminan kaupunginvaltuustoon kesän kuntavaaleissa. Saaliina oli 104 ääntä.

Ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu Johanna Ceder vaihtaa puoluetta. Perussuomalaisten listoilta Haminan kaupunginvaltuustoon valittu Ceder siirtyy Liike Nytin valtuustoryhmään. Perusteluiksi Ceder kertoo puolueen arvomaailman ja puolueen tavan edistää asioita keskustelevana ja avoimena puolueena.

– Liike Nyt on avoin ja kuntalaiset osallistava puolue, jonka katseet ovat tulevaisuudessa. Sillä politiikalla puolue saa myös vastuuta, sanoo Ceder.

– Uskon, että Liike Nyt on tulevaisuudessa entistä vahvempana vaikuttajana yhteiskunnan muutoksessa.

Ceder kertoi asettuvansa ehdolle myös aluevaaleissa. Hän allekirjoittaa Liike Nytin kuusi periaatetta, joihin kuuluvat mm. yrittäjäystävällisyys, vahvaan taloudenpitoon perustuva politiikka sekä Eurooppa-myönteisyys.

Johanna Cederillä on vankka 25 vuoden kokemus sote-alalta, hänen erityisosaamistaan ovat mielenterveys- ja päihdekuntoutujat, vammaispuolen asiakkaat sekä muut erityistä tukea tarvitsevat henkilöt.

Ceder ilmoittaa myös eronneensa Perussuomalaisten jäsenyydestä ja liittyneensä Liike Nyt -puolueen jäseneksi. Ceder toimii tällä hetkellä mm. Haminan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana sekä hyvinvointivaliokunnan varapuheenjohtajana.

Loikkaripykälään vedoten Perussuomalaiset odottavat Cederin nyt luopuvan Perussuomalaisten ryhmässä saamistaan luottamusmiespaikoista.

– Toivotamme Johanna Cederin lämpimästi tervetulleeksi valtuustoryhmäämme. Johanna tuo sote-osaamisellaan lisää vahvuutta Liike Nytin aluevaaliehdokaslistaan ja laajentaa valtuustoryhmämme. asiantuntijaosaamista, toteaa Liike Nytin Haminan paikallisjärjestön ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Tomi Tuomisalo.

– Meillä on nyt erittäin vahva sote-alan asiantuntijoiden joukko ryhmässämme tulevaa aluehallintoa silmälläpitäen.

Liike Nytin ehdokkaita tammikuun aluevaaleissa ovat Johanna Ceder, Kalle Heijari, Sari Nieminen, Veli-Matti Pasanen, Ari Rinne, Ari Surakka ja Tomi Tuomisalo.

Cederin myötä Liike Nytin valtuustoryhmän koko kasvoi kuuteen valtuutettuun. Viime kesän kuntavaaleissa Perussuomalaiset vaalivoittoon siivittänyt Ari Rinne ilmoitti marraskuussa jättävänsä Perussuomalaisten ryhmän ja siirtyvänsä Liike Nytin joukkoihin.

Kuntavaaleissa 10 valtuutettuun yltäneen Perussuomalaisten ryhmä sen sijaan kutistui 8 valtuutettuun.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös