Haminan talousalueen uutislehti

Joulunavaus sai jo väen joulumielelle

Ortodoksisen kirkon puistossa on nähtävillä upeita valoteoksia.

Kehittyvä Hamina ry:n perinteinen joulun avaus kokosi runsaasti väkeä Raatihuoneentorille. Tapahtuman käynnisti kauppatorilta lähtenyt kulkue, jota itseoikeutetusti johti itse Joulupukki.

Viime vuonna suuren suosion saanut karuselli oli vuokrattu tänäkin vuonna ja suosio oli taattu. Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Sanna Vapalahti on tyytyväinen, että karusellin vuokrakulujen kattamiseen on saatu tänä vuonna myös mukavasti sponsoreita.

Karuselli oli lasten mieleen.

Avajaistapahtuman aikaan myyntikojut ja Raatihuoneen laidalla olevat liikkeet olivat auki. Kuumaa juomaakin löytyi lämmikkeeksi, mikä kirpeässä pakkassäässä meni hyvin kaupaksi.

Myös ortodoksinen kirkko ja kirkkopuisto vetivät puoleensa. Taiteilija Alexander Reichsteinin upeat valoteokset ja kirkon Joulun hiljaisuus -näyttely avautuivat samaan  aikaan kuin avajaistapahtuma  ja Sanna Vapalahti tiesi kertoa, että kirkossa oli käynyt 360 ihmistä.

Joulukuun kolmannen päivän avajaisiin Raatihuoneentorilla tapahtumat ei suinkaan loppuneet. Karuselli pyörii vielä 21. joulukuuta ja jäätelökioskista löytyy kuumaa glögiä ja mehua sekä pasteijoita ja torttuja ja myyntikojutkin ovat auki joulukuun 19. päivään asti.

Avajaiskulkueessa joulupukin rinnalla kulkuetta johdattelivat Adalmiina-tonttu ja joulukoira Valo sekä lumikuningatar.

Myös Tanelinkulmassa Satumatka Productionsin Suuri jouluseikkailu jatkuu joulukuun 21. päivään asti sekä ortodoksien kirkon näyttely ja kirkkopuiston They were here -näyttely ovat nähtävissä aina tammikuun 2. päivään asti. Raatihuoneentorin jouluvalaistus jatkuu uuteen vuoteen asti.

Kehittyvä Hamina ry on vastannut joulun avajaistapahtumasta jo usean vuoden ajan. Ensin kauppatorilla ja viime vuonna avajaisia ja siihen liittyvää ohjelmaa kaavailtiin ensimmäistä kertaa Raatihuoneentorille.

Kaikki oli valmista, mutta koronapandemian tuomat rajoitukset torppasivat tapahtumat. Vain Tivoli Sariolan karuselli sai jatkaa pyörimistä, kun turvavälit pidettiin riittävinä.

Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Sanna Vapalahti on tyytyväinen avajaistapahtuman saamaan suosioon.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli