Haminan talousalueen uutislehti

Haminan Kokoomus aluevaaleihin luottavaisena

Veli-Matti Hartikainen ja Elina Inkeroinen-Lalu kuuluvat Haminan Kokoomuksen luottopelaajiin näissäkin vaaleissa.

Kokoomus asetti Kymenlaaksossa aluevaaleihin täyden ehdokaslistan, 73 ehdokasta. Haminalaiset ehdokkaat ovat Veli-Matti Hartikainen, Elina Inkeroinen-Lalu, Jaana Suikkanen, Riina Vartiainen, Mervi Visuri ja Tuija Vuoksiala.

– Lähdemme Kymenlaaksossa tavoittelemaan suurimman puolueen asemaa. Haminan Kokoomuksella on tavoitteena saada ehdokkaansa aluevaltuustoon sekä muihin tärkeisiin tehtäviin eri luottamuselimissä. On äärimmäisen tärkeää, että myös haminalaisten ääni kuuluu alueella, painottaa Elina Inkeroinen-Lalu, yksi Haminan ehdokkaista.

Aluevaaleissa on kyse paitsi uudesta hallinnon tasosta, niin myös terveydestä, turvallisuudesta ja resurssien riittävyydestä. Ihmiset tarvitsevat ja ansaitsevat palveluita joka puolella maakuntaa jatkossakin.

– Haaste on siinä, että alueella on kaksi asukas­kes­kit­ty­mää. Aluevaltuustosta ei saa tulla taistelukenttää etelän ja pohjoisen välille. Vain yhtenäinen ja rakentava yhteistyö tuottaa tulosta, sanoo Inkeroinen-Lalu, jolla on pitkä kokemus Haminan kuntapolitiikasta sekä seutu- ja maakuntapäättäjänä.

– Aluevaltuutetut kantavat vastuun palveluiden tasapuolisesta toteutumisesta, niiden kehittämisestä ja tarkasta taloudenpidosta. Tämä edellyttää kokemusta, hallinnon tuntemista ja osaamista. Ehdokkaillamme tätä on monipuolisesti tarjolla.

Mikä on ykkösteemasi aluevaaleissa?

– Peruspalveluita täytyy olla saatavilla koko alueella kotikunnan koosta riippumatta. Se vaatii yhteistyötahtoa sekä kykyä nähdä asiat myös naapurin näkökulmasta. Palveluntarpeet ovat ihmisillä samat myös keskuskaupunkien ulkopuolella.

Millainen äänimäärä riittää ehdokkaan läpimenoon? Laskennallisesti (pohjana kuntavaalit) Hamina voisi saada 7 – 8 ehdokasta läpi?

– Se jää nähtäväksi, riippuu myös äänestysaktiivisuudesta. Arvioita on erilaisia, 7-8 haminalaista läpimenijää on sieltä positiivisemmasta päästä. Toivon kovasti, että lopputulos on lähempänä tuota.

– Haminassa on oltu ja ollaan edelleen hyvin yksimielisiä siitä, mitä palveluita pitää olla saatavina lähipalveluina täällä. Taistelu niiden puolesta jatkuu taatusti.

Jotta Hamina saisi vahvan aseman aluevaltuustossa, jokaisen haminalaisen pitäisi äänestää. Millä sinä piiskaisit kansalaiset uurnille?

– Kaikkien pitäisi tiedostaa se, että aluevaalit ovat erittäin tärkeät. Alueilla päätetään meidän jokaisen terveyteen ja arjen turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Mitä on älykäs äänestäminen? Millä perusteella oma ehdokas tulisi valita? Pitäisikö äänestäjän jo etukäteen miettiä, kenellä ehdokkaista on oikeasti mahdollisuuksia läpimenoon?

– Luotan siihen, että fiksut äänestäjät osaavat tehdä nämä ratkaisut itse. Haminalaisten läpimenoon keskittäminen varmaan auttaisi. Äänten jakautuessa tasaisesti valtuutetut löytyvät suurimmista kaupungeista.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös