Haminan talousalueen uutislehti

Hyvää mieltä jaettiin perheille

Joulupussien täyttämiseen tarvittiin koko joukko tekeviä käsipareja.

Hyvän mielen jouluaatto -tapahtuma onnistui jälleen oivallisesti. Wanhan Työskin salissa jaettiin aatonaattona joulun ruokatarpeita 79:lle haminalaisperheelle!

– Lahjoituksena saamamme tavarat menivät kaikki viimeistä puuroriisipakettia myöten. Kiitos onnistuneesta tapahtumasta kuuluu sadoille tapahtuman tukijoille, sanoi Hyvän mielen jouluaaton nyt jo neljännen kerran organisoinut Anne Kolehmainen.

Joulumieltä löytyy edelleenkin Haminasta. Virallisena ja luvallisena pienkeräyksenä saatiin tapahtumaan noin 6 000 euroa eli tuplasti viime joulua enemmän. Enemmän tukea ja tuotteita tuli myös paikallisilta yrittäjiltä.

Anne Kolehmainen johti joukkojaan tavaroitten pakkausvaiheessa.

– Jouluaaton tapahtumat 2018 ja 2019 katettiin pitkille ruokapöydille Wanhan Työskin saliin. Ne tapahtumat olivat yhteisöllisyyttä parhaimmillaan, kun joulun ruokailuhetki oli aidosti yhteisöllinen joululauluineen. Viime vuonna koronan vuoksi jaettiin ainoastaan lahjakortteja ruokakauppaan, arvoltaan 50-100 euroa per perhekunta riippuen talouksien koosta ja eri avuntarpeesta.

Anne Kolehmainen sanoi, että ilman tukijoita homma ei toimisi. Kun lahjoitettu ruoka oli Wanhan Työskin pöydillä, näky oli kuin pienessä marketissa. Tuotenimikkeitä oli useita kymmeniä alkaen kissanruoasta ja kymmenkunta vapaaehtoista oli valmiina aloittamaan tavaroitten pussittamisen. Vapaaehtoisten joukossa oli muutamia, jotka olivat mukana jo joulun 2018 järjestelyissä.

– Luulimme kaiken tavaran olleen jo kasassa lajittelua varten, kun vielä tuli iso laatikollinen makeisia kioskikauppiaalta.

Anne Kolehmainen oli kiitollinen ihan kaikille lahjoittajille. Pienkeräyksen tuotto ylitti kaikki odotukset.

Noin 270 kg lahjoitettua joulukinkkua löysi joulupöytiin.

– Ennakkoon varattujen ruokakassien lisäksi meillä oli vielä mahdollisuus jakaa joulun ruokalahjakortteja 10:lle ilman kassia jääneelle. Työskille eksyi vielä kesken jakopäivän iäkkäämpi herra, jolle järjestettiin lennossa oma joulun ruokakassi.

– Myös isolle lahjoituskinkulle saatiin koottua kylkeen muita ruokatarpeita, ja tämä kassi lahjoitettiin päivän päätteeksi isolle perheelle.

Erityisen kiitoksen Anne Kolehmainen antoi Itäväylän K-marketin kauppiaspariskunnalle ja K-supermarket Kanuunan kauppiaalle.

– Aivan ratkaisevaa tukea olemme joka vuosi saaneet Wanhan Työskin väeltä. Tätä tapahtumaa ei tällaisena olisi ilman heitä!

– Lahjoituksia saimme esimerkiksi Haminan Energialta, Lahden Tilalta, Puupojilta sekä lukuisilta muilta haminalaisilta yrittäjiltä ja paikallisilta yhdistyksiltä.

Wanhan Työskin pöydät notkuivat elintarvikkeita.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli