Haminan talousalueen uutislehti

Kolmas koronavuosi edessä

Vuodenvaihde on perinteisesti toiveitten ja lupausten aikaa.

Vuodenvaihde on perinteisesti toiveitten ja lupausten aikaa. Mennyttä vuotta vilkaistaan peruutuspeilin kautta ja samalla mietitään, mitä tuli tehtyä ja mikä jäi tekemättä.

Takana on toinen koronapandemian vahvasti värittämä vuosi. Koronasta kärsineitä tahoja on ollut paljon ja toisaalta hyötyjiä kovin vähän.

Kenties suurimman paineen ovat joutuneet kantamaan lapset ja nuoret, joiden koulunkäyntiin ja opiskeluun tuli vuoden aikana mittavia katkoksia, joita etäopiskelukaan ei voinut paikata.

Venymiskykyä vaadittiin opettajiltakin, jotka hyppäsivät etäopiskelun vetäjiksi joskus hyvinkin niukalla erityiskoulutuksella. Pakko oli selviytyä, kun vaihtoehtoja ei ollut.

Yrityksistä pahimpaan paikkaan joutui ravintola-ala. Sulut ja rajoitukset johtivat koko alan lopulta piinalliseen työvoimapulaan, josta yritetään tulevan vuoden aikana selviytyä.

Tapahtuma-ala joutui koronan paineissa hyppäämään mustaan aukkoon, kun tapahtumat jäivät pitämättä. Näin kävi Haminassa Tattoolle ja Kotkassa Meripäiville.

Uusi vuosi ja uudet haaveet ja toiveet sekä niiden kautta myös tavoitteet! Kolmas koronavuosi on joka tapauksessa edessä, mutta onko vuosi rajoituksiltaan samaa luokkaa kuin edeltäjänsä, sitä voi vain arvailla. Ja toivoa parasta.

Kun tartuntaluvut olivat välillä laskusuunnassa, heräsivät toiveet paremmasta tulevasta. Kunnes uusi viruksen variantti murskasi odotukset. Mitään varmuutta ei ole mistään, on vain toiveita ja odotuksia paremmasta.

Tämä kansa on selviytynyt pahoista paikoista ennenkin. Yhteistyöllä ja toisiamme tukemalla läpi karikoitten! Terveisiin elämäntapoihin kannattaa aina panostaa.

Reimari toivottaa lukijoilleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää ja menestyksellistä uutta vuotta!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus