Kymenlaaksossa otetaan käyttöön THL:n suositus lyhyemmästä rokotusvälistä toisen ja kolmannen koronarokotuksen välillä. Uudet suositukset kolmannen rokoteannoksen ottamiseen ovat:

voimakkaasti immuunipuutteiset, kun toisesta on kulunut vähintään 2 kuukautta

60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta

alle 60-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4–6 kuukautta

THL suosittelee, että kolmatta koronarokoteannosta tarjotaan kaikille 18 vuotta täyttäneille. Kymenlaaksossa kolmansia rokotuksia annetaan tällä hetkellä 50 vuotta täyttäneille, riskiryhmiin kuuluville ja niille, pääasiassa sote-henkilöstöön kuuluville, jotka ovat saaneet koronarokotuksen lyhyellä rokotusvälillä. 40 vuotta täyttäneiden kolmannet rokotukset on tarkoitus aloittaa tammikuun aikana.

– Toivomme, että nuoremmat ikäryhmät odottavat omaa vuoroaan, jotta vanhemmat ikäryhmät saadaan ensin suojattua. On myös hyvä muistaa, ettei ole vieläkään myöhäistä hakeutua ykkös- tai kakkosrokotteelle, jos ne ovat jostain syystä viivästyneet, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Kolmansiin rokotuksiin hakeudutaan nyt niin aktiivisesti että ajanvaraus on ruuhkautunut ja viive takaisinsoitossa on noin kaksi viikkoa. Ajoittain ruuhkaa on myös walk in -rokotuksissa, erityisesti rokotuspisteen auetessa.

Yksityisillä työterveyspalveluilla on mahdollisuus rokottaa työterveyden asiakkaita tammikuussa. Jokainen työnantaja päättää itse, kuuluuko koronarokotus työntekijöille tarjottavaan työterveyssopimukseen. Työterveyspalvelut ovat yhteydessä asiakkaisiinsa ja informoivat, kun ajanvaraus on auki.

Riskiryhmän lapsien rokotukset Pasaatissa

Koronarokotusta tarjotaan 5–11-vuotiaille lapsille, jotka kuuluvat sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin. Tarkat tiedot lasten riskiryhmistä ja muuta tietoa lasten koronarokotuksista löytyy THL:n sivulta.

Lasten koronarokotukset on keskitetty Pasaatin rokotuspisteeseen Kotkassa ja Hansan rokotuspisteeseen Kouvolassa. Rokotuksiin mennään ajanvarauksella. Ensimmäiset lasten rokotuspäivät ovat lauantaina 15.1. ja 22.1.2022. Ko. päivinä rokotuksia annetaan vain riskiryhmän lapsille.

Riskiryhmään kuuluvien 5–11-vuotiaiden ajanvaraus on jo käynnissä. Alle 10-vuotiaiden kohdalla huoltajat voivat tehdä lapsen puolesta asioinnin sähköisen ajanvarauksen kautta. 10 vuotta täyttäneiden lasten ajanvarauksen voi tehdä vain puhelimitse.