Haminan talousalueen uutislehti

Haminan Vihreät Katjan johdolla aluevaaleihin

Katja Andrejev.

Katja Andrejev on ollut Haminan Vihreitten kannatus­ankkuri jo 10 vuotta. Hän hallitsee politikan asiakysymykset laidasta laitaan.

Millä Haminan Vihreät aikoo päästä näissä vaaleissa tulokseen?

– Palveluiden saavutettavuus, se että löydetään tapa saada apua helposti ja nopeasti yhdeltä luukulta kaikkiin kuntiin. Tämä vaatii moni­ammatillisen yhteistyön lisäkehitystä (ja -resurssointia) sekä mahdollisesti liikkuvia palveluja avuksi. Matalalla kynnyksellä tulee saada apua ajoissa, jotta voidaan edullisesti ja inhimillisesti hoitaa asiat ennen kuin niistä tulee liian vaikeita ja raskaita hoitaa.

Millaiseen äänimäärään siipesi kantavat ja riittääkö se läpimenoon?

– Aiempien vaalien perusteella potentiaalia on 400–1000 ääneen, mutta koska joka vaalit ovat erilaiset, ei voi tietää ennakkoon kuinka käy. Toivon, että saan kymenlaaksolaisen luottamuksen näissä vaaleissa. Kokonaisuuden toki ratkaisee listamme 40 ehdokkaan saama kokonaisäänimäärä ja sitä kautta tulleet vertailuluvut. Onkin tärkeää, että kaikki, jotka asian kokevat tärkeäksi äänestävät, niin arvojensa mukaan kuin myös itselleen parasta henkilöä listalta.

Kymsote on jo yhdet vaalit Haminassa ratkaissut. Kymsote on edelleen ihan keskiössä, kaikki haminalaiset ehdokkaat vaativat samoja asioita: perusterveydenhoitoa, laadukasta vanhusten hoitoa jne.

Äänestä haminalaista!

Jotta Hamina saisi vahvan aseman aluevaltuustossa JOKAISEN haminalaisen pitäisi äänestää. Matemaattisesti normaali äänestysaktiivisuus toisi Haminaan enintään 7 – 8 paikkaa. Millä sinä piiskaisit kansalaiset uurnille?

– Jos kokee tärkeäksi sen, että oman alueen asioita on ajamassa oman alueen henkilö, on äänestäminen ainoa vaihtoehto. Ääni menee listalle, jossa järjestyksellä on väliä. Kannattaa antaa arvojensa mukaiselle listalle ääni, oman alueen ehdokkaalle. Äänen saa kuuluviin myös lautakunnissa, ja siellä voi olla myös muita kuin valtuutettuja (eli ehdokkaita).

Mitä on ÄLYKÄS ÄÄNESTÄMINEN?  Millä perusteella  se oma ehdokas tulisi valita? Pitäisikö äänestäjän jo etukäteen miettiä, kenellä ehdokkaista on oikeasti mahdollisuuksia läpimenoon?

– Älykästä on äänestää omien arvojensa mukaan listaa. Vaalikoneissa kannattaa lukea huolella avoimia vastauksia, sillä erot eivät prosenteissa tule juurikaan kysymysasettelun vuoksi näkymään. Ei ole mitään aiempaa vaalia jonka perusteella voisi tulosta arvioida.

Simo Haapalehto tuntee taksimiehenä oman pelikenttänsä.

Taksimies kuulee asiakkaansa murheet

Vihreitten haminalainen aluevaltuustoehdokas Simo Haapalehto ajaa työkseen taksia ja kyydeistä merkittävä osa on kelakyytejä.

– Jokaisen asiakkaan kanssa keskustelu taipuu aluevaaleihin ja meille ajankohtaisiin sote-kysymyksiin.  Haminan terveysaseman tulevaisuus huolestuttaa, se tulee esiin melkein kaikkien asiakkaitten kanssa. Vaalien kannalta tämä on näköalapaikka, sanoo Haapalehto.

– Näitten vaalien tärkeyttä saa painottaa monelle asiakkaalle. Vaikka vaaleissa päätetään nimenomaan meidän omaan terveyteen liittyvistä asioista, moni vähättelee vaalien tärkeyttä.

Päätoimiseksi taksinkuljettajaksi Haapalehto heittäytyi 2019, sitä ennen hän kuljetti vuosia busseja, kun itäraja oli auki ja matkailu Kannaksen suuntaan vielä veti. Vuosikausia mies teki myös lähihoitajan töitä.

– Vaaliväsymys taitaa piinata kansaa. Kesän kuntavaaleista ei ole kuin puolisen vuotta.

Aluevaaleissa valittava hyvinvointialueen valtuusto päättää myös palo- ja pelastustoimen asioista.

– Se on minulle tuttu pelikenttä, sillä olen Miehikkälässä työskennellyt puolivakinaisessa palokunnassa.

Kun mies on menevää sorttia, aikaa riittää myös musiikille!

– Trumpetti on soittimeni. Tällä hetkellä kuulun muutamaan kokoonpanoon, tosin soittokeikat ovat nyt todella harvassa, arvioi Haapalehto.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli