Aluevaalien ennakkoäänestys Kymenlaaksossa on edennyt Kouvolan komennossa. Äänekkäät vaikuttajat ovat patistaneet väkeä Kouvolassa ennakkoäänestykseen uhkailemalla Kymsoten hallinnon ja palveluitten keskittämisellä  kokonaan Kotkaan. Uhkailu on toiminut, sillä maanantai-iltaan mennessä äänestysluvut näyttivät tältä:

Maanantaihin klo 20 mennessä Kymenlaakson äänestysprosentti oli 19,4 %.

Haminalainen aluevaaliehdokas Elina Inkeroinen-Lalu suhtautuu lukemiin rauhallisesti:

– Peli selviää vasta sunnuntai-iltana, kun kaikki äänet on annettu. Vaikka Kouvola saisikin aluevaltuustoon enemmistön, en usko mihinkään härskiin kotiinpäinvetämiseen, sillä se olisi lopun alku koko maakunnan tulevaisuudelle, arvioi Inkeroinen-Lalu.

– Nyt on viimeinen hetki ryhtyä ajattelemaan koko aluetta ja sen asukkaita yhtenäisenä. Tulevien aluevaltuutettujen täytyy kyetä rakentavaan yhteistyöhön ja keskittyä vastakkainasettelun sijaan järjestämään toimivat ja laadukkaat sosiaali-, terveys- sekä pelastustoimen palvelut tasapuolisesti koko Kymenlaakson hyvinvointialueelle.