Haminan talousalueen uutislehti

Hamina valmistautuu festivaalikesään

Heinäkuussa järjestettävän Hamina Tattoo festivaalin tunnelmat ovat hyvässä nosteessa.

Heinäkuussa järjestettävän Hamina Tattoo festivaalin tunnelmat ovat hyvässä nosteessa. Konserttien lipunmyynti on hyvässä vauhdissa ja nyt on alkanut myös talkooväen rekrytoiminen Tattoon eri tehtäviin.

Koronapandemian tautitilanne ja ennuste lupailevat Suomelle ja Haminalle vilkasta tapahtuma- ja festivaalikesää. Pääministeri Marin ennakoi kaikkien koronarajoitusten poistumista vielä helmikuun aikana.

Eikä Haminassa todellakaan aiota olla sivustakatsojina, vaan eteenpäin pusketaan täysillä. Hamina Tattoo on sotilasmusiikin kansainvälisenä näyttämönä aivan poikkeuksellinen, sillä Haminassa näyttää koko kaupunki olevan mukana luomassa tapahtumaa. Näin ei ole lainkaan eurooppalaisessa suurkaupungissa, jossa sikäläinen Tattoo piiloutuu usein suurhalliin, jonka ulkopuolelle Tattoosta ei kuulla torven törähdystäkään.

Nyt on kaikilla haminalaisilla mahdollisuus talkoolaisena sukeltaa kansainvälisen tapahtuman ytimeen. Tapahtumia on yhteensä noin 100. Tarjolla on 50 – 60 erilaista tehtävää lipunmyynnistä toimistotehtäviin, tuotemyyntiä, kuljetustehtäviä jne. Talkoolaisille Tattoo tarjoaa ainutkertaisen kansainvälisen kesäelämyksen.  Palvelutehtävät sisältävät kymmeniin tuhansiin nousevan vierasjoukon monipuolista avustamista, neuvomista ja opastamista.

Tattoon palveluksia tarjoavat myös eri yhdistykset ja yhteisöt esimerkiksi liikenteenohjaukseen, järjestyksenvalvontaan sekä konserttien avustajatehtäviin. Niihin tarvitaan noin 200 henkilöä.

Oma joukkonsa ovat Haminan Opaskerhosta soittokuntien oppaiksi värvättävät henkilöt, jotka auttavat omia soittokuntiaan kaikissa tehtävissä.

Hamina Tattoon esiintyjälista täydentyy koko ajan. Toistaiseksi on varmistunut Alankomaiden ja Belgian kuninkaallisten maavoimien edustussoittokunnat sekä myös pikanttina erikoisuutena alppien musiikkiperinteitä vaaliva Saksan maavoimien soittokunta Garmisch-Partenkirchenistä.

Suomen Puolustusvoimat lähettää kesän 2022 tapahtumaan Laivaston soittokunnan Turusta, Rakuunasoittokunnan Lappeenrannasta, sekä Parolaan sijoitetun Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan, marssishow-tapahtumien suursuosikin.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide