Haminan talousalueen uutislehti

Hiihtopäivä kutsui laduille

Hiihtopäivää ehdittiin viettää luistavilla laduilla ennenkuin Valtteri illansuussa puhkui reitit umpeen. Silja Munukka teki reippaan puolentoista tunnin lenkin Ruissalossa.

Tammikuun viimeinen lauantai on kansallinen hiihtopäivä jonka tavoitteena on innostaa ihmiset ympäri Suomen hiihtämään ja liikkumaan. Haminassa päivää järjestämässä oli kaupunki, Vehkalahden Veikot ja Haminan Latu. Aamun aurinkoinen pikkupakkanen houkutteli väkeä laduille.

Latu on loistokunnossa, ja eripituisia reittejäkin riittää hyvin valittavaksi, kiitteli pitkää lenkkiä heittänyt Kari Leppänen.

– Yllättävänkin paljon, totesi Vehkalahden Veikkojen Niko Kallio laitellessaan Ruissalossa VeVen murtsikkakirjaston lainasuksia kuntoon.

– Useimmilla onkin ollut omat varusteet, mutta saa tästä voiteluunkin apua.

Anu Luttinen ja 6-vuotias tytär Silja Munukka olivat ensimmäistä kertaa hiihtämässä Ruissalossa.

Niko Kallion hoitaman murtsikkakirjaston aktiivisimmat asiakkaat taisivatkin olla omat pojat, Eeli ja Oiva, jotka testailivat kirjaston suksia.

– Kodin läheltä löytyy hyviä latuja, mutta oli kiva tulla kokeilemaan tännekin, sanoi Anu. Hän kertoi innostuneensa parinkymmenen vuoden tauon jälkeen uudelleen hiihdosta.

– Silja sai sukset jalkaan ensimmäisen kerran 2- tai 3-vuotiaana, ja nyt on hiihtokärpänen  puraissut oikein kunnolla. Sama puraisu taisi tarttua minuunkin.

Ladut saivat hiihtäjiltä kehuja. Ruissalosta löytyy helpompaa ja vaativampaa lenkkiä, ja koiran kanssa hiihtäville myös omansa. Yhdysreiteille Husulaan ja Reitkalliin oli laavuille järjestetty tulet ja latukahvila.

Myös Neuvottoman kuntoradalle oli kylän urheiluseurat Tarmo ja Pyrkivä järjestäneet latunuotion hiihdon juhlapäivän kunniaksi.

Markku Tikka (vas.) ja Jari Lonka tulistelivat Reitkallin laavulla. – Tähän mennessä noin neljäkymmentä ihmistä on laittanut nimensä reittivihkoon. On ollut kiva nähdä ladulla ryhmiä, perheitä ja kaveriporukoita yhdessä hiihtämässä, jutteli latukahvilaa pitänyt Veikkojen Nina Korjus.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli