Haminan talousalueen uutislehti

Loppuunmyydystä kyläkirjasta puuhataan toista painosta

Viime vuonna julkistetun kyläkirjan keskeinen vaikuttaja oli myös Hannu Tykkä (oik.), jonka välityksellä kirjantekijä Suurnäkki sai haltuunsa vanhat lasinegatiivit. Kuvassa vas. Terttu Yrjönen, Ilmo Suurnäkki sekä Hannu Tykkä.

Haminan viime vuoden suosikkikirjasta puuhataan toista painosta. Kirja Kannusjärven – Kitulan kyläkirjan Elämää kylissä ensimmäinen painos on loppunut, mutta kysyntää kirjalle on edelleen.

– Kirjan herättämä mielenkiinto perustuu siihen, että sen sisältö ei rajaudu vain kahteen kylään, vaan sisältö liippaa seudullisesti koko Haminaan, sanoo kirjan tekijä Ilmo Suurnäkki.

Suurnäkki tekee parhaillaan markkinatutkimusta mahdollisesta uudesta painoksesta.

– Muutamia kymmeniä varauksia on jo jätetty, mutta jotta toisen painokset ottaminen kannattaisi, tilauksia pitää olla noin 100. Silloin pystymme pitämään kirjan hinnan 50 eurossa.

Ilmo Suurnäkin kirjahanke käynnistyi keväällä 2017.

– Silloin järjestimme Hannu Tykän maatilan seivässalissa vanhoilta lasinegatiiveiltä kopioitujen valokuvien näyttelyn. Näyttely herätti suurta huomiota ja saimme valtavasti palautetta kuviin liittyneistä asioista, kertoo Suurnäkki.

Kannusjärven – Kitulan kyläkirjan keskeistä sisältöä ovat Armas Uusnäkin ja Jaakko Kujalan kuvaamat vanhat valokuvat, joiden ympärille syntyi 450-sivuinen teos.

– Toisen painoksen tekeminen käynnistyy heti, kun varauksia ja tilauksia on riittävästi. Varaukset voi osoittaa sähköpostiin: vehkakylienkirja@gmail.com, vinkkaa Suurnäkki.

Ilmo Suurnäkki on ilmoittanut kirjansa mukaan Kotiseutuliiton vuoden 2022 Kotiseututeos -kilpailuun, josta hän odottaa tuloksia huhtikuun alussa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli