Haminan talousalueen uutislehti

Heikki jätti työelämän haasteet nuoremmille

Kukkakimput ja täytekakut saattelivat Heikki Kotilaisen eläkepäiville.

49 vuoden urakka työelämän erilaisissa tehtävissä on takana. Sitten tuli aamu, jolloin työpaikan avaimet oli luovutettu, palaverit oli pidetty ja lähtökakut syöty.

– Ystäväni vakuutti jo etukäteen, että ensimmäinen aamu eläkeläisenä jää mieleen. Oikeassa oli, naurahti Heikki Kotilainen.

Haminan kaupungin töihin Kotilainen siirtyi keväällä 1998 ja siitä alkoi kotkalaisen miehen haminalaistuminen.

– Aloittaessani pomoni oli legendaarinen Kari Lindberg. Kun odotin häneltä työtehtävieni kuvausta, Kari totesi, että itse tehtävät paremmin tiedät, sinullahan on töihisi tuore yliopistokoulutus.

Kotilaisen työt alkoivat nuorisopuolella ja kilometrit täyttyivät sitten vanhustyön saralla.

– Ikäihmisten asiat ovat vaarana jäädä hunningolle. Heidänkin terveyteen on panostettava, mutta mihin valtion rahoitus riittää? Sen aika näyttää.

Ystävien ja työkavereitten piirissä Kotilainen tunnetaan sanavalmiina vitsinikkarina, jonka muistiarsenaalista löytyy käsittämätön määrä veijaritarinoita elävästä elämästä. Lounaspöytien puheensorinasta erottui äänekkäimpänä aina Kotilaisen pöytäkunta.

Vaikka Kotilaisen elämä onkin ollut yli 20 vuotta tiiviisti Haminassa, kotkalaisia juuriaan mies ei ole koskaan piilotellut. Takana on mm. 10 vuoden ura nyrkkeilyseuran puheenjohtajana, pitkä rupeama Nyrkkeilyliiton hallituksen jäsenenä ja nuorisovaliokunnassa.

Oman urheilu-uran kohokohdaksi jäi juniorien SM-kulta.

– Kotkan Voimailijoissa sain huippuvalmennusta, kun ohjaajina olivat Pentti ja Väinö Hämäläinen. Pentti Helsingin 1952 kultamitalisti ja Väinö poliisimies, joka valmennuksen ohella kantoi vastuuta myös nuorten laillisuuskasvatuksesta.

Nyt ei Kotilaisen pirtissä Toivonkadulla Alakaupungissa enää herätyskello soita töihinlähtöä.

– Kesällä ohjelmassa on perhepiirissä purjehdusta ja töitä mökillämme Hurmajärvellä. Myös liikunta kuuluu jatkossakin säännöllisesti arkeeni, lupaa Kotilainen.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide