Haminan talousalueen uutislehti

Poliisi Haminassa

Haminan poliisiaseman alasajo ja toimintojen siirtäminen Kotkaan siunattiin 16.12.2016.

Haminan poliisiaseman alasajo ja toimintojen siirtäminen Kotkaan siunattiin 16.12.2016. Silloin loppui myös poliisin näkyminen arjen katukuvassa.

Haminan näkyvät poliisitoiminnot hiljensi silloinen alueen poliisipäällikkö niin hipihiljaa, että Haminan johto heräsi asiaan vasta, kun päätös oli jo tehty. Eivät auttaneet kirjelmät, eivät puheet.

Hamina on 20 000 asukkaallaan maamme suurin kaupunki, jossa ei ole toimivaa poliisiasemaa. Senvuoksi hämmennystä herätti naapurilehden otsikointi ”Poliisiasema muuttaa Haminassa”.

Juridisesti Haminassa on koko ajan ollut poliisiasema entisillä sijoillaan virastotalossa Raatihuoneentorilla. Asema on kuitenkin ollut ns. kylmäasema, josta koronan vuoksi viimeisenä vuonna ei ollut saatavilla edes lupapalveluja.

Auvoista tulevaisuutta ei Haminan Puistokatu 2:een muuttava poliisiasemakaan lupaa. Toukokuussa avattavan aseman palvelupiste tarjoaa tiistaisin passi- ja henkilökorttiasioissa lupapalveluja.

Uutena palveluna on tarjolla videoyhteys, joka mahdollistaa rikosilmoituksen tekemisen etänä. Pienten löytötavaroitten vastaanotto mahdollistuu myös aseman avauduttua.

Mutta poliisitoiminnot ovat ja pysyvät Kotkassa, Haminaan ne eivät palaa. Onpahan kuitenkin tukikohta partioiden levähtää, sillä Haminassa on tulevana kesänä useita suurtapahtumia. Tattoon lisäksi virkavaltaa työllistää esimerkiksi kaksipäiväinen konsertti Bastionissa.

Hyvää poliisiuutisessa on vain se, että poliisi ei ole kokonaan poistumassa Haminasta. Plussan puolelle menee myös tauolla olleiden lupapalveluiden palaaminen.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus