Haminan talousalueen uutislehti

Poliisin lupapalvelut palaavat Haminaan

Haminan poliisiaseman palvelut siirtyvät toukokuun aikana, kun poliisille remontoidaan tilat Haminan kaupungintalon (Puistokatu 2) yhteyteen. Muutoksella halutaan parantaa kuntalaisten poliisipalvelujen saatavuutta sekä vahvistaa poliisin ja kaupungin yhteistyötä.

Poliisi luopuu samalla lopullisesti nykyisestä poliisiasemasta. Ehdotus uusiin tiloihin muutosta lähti poliisin aloitteesta.

– Vanhat poliisiaseman tilat Raatihuoneentori 4:ssä olivat epätarkoituksenmukaiset. Tilaa oli liikaa ja sisäänkäynti asiakkaille hankala, toteaa ylikomisario Ari Järveläinen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta. Järveläinen johtaa poliisin lupapalveluita Kaakkois-Suomen alueella.

Uudet tilat valmistuvat Puistokatu 2:een katutasolle.

– Tilantarpeeksi on ilmoitettu noin 50 m2. Siirtyminen uusiin tiloihin lisää poliisin näkyvyyttäkin, kun alueella liikkuvat poliisipartiot voivat myös pyörähtää tauoillaan tiloissa, sanoo Haminan kiinteistöpäällikkö Sami Kahila.

– Poliisin saapuminen aiheuttaa meille jonkinverran myös muita tilajärjestelyjä, mutta se on meille normaalia.

Poliisille valmistuvissa tiloissa avataan toukokuussa lupapalvelupiste, joka palvelee tiistaisin. Tiistaisin asiakkaille tarjoutuu tilaisuus myös rikosilmoitusten tekemiseen videoiden välityksellä. Suunnitelmissa on myös pienten löytötavaroitten vastaanottaminen.

Poliisitoiminnot loppuivat Haminassa vuonna 2016, kun silloinen poliisipäällikkö siirsi ne Kotkaan. Palvelupisteen avaaminen ei poliisipalveluita olennaisesti lisää, näkyvyyttä ehkä hieman.

Tärkeintä Haminan asukkaille on lupapalveluiden palaaminen vaikkakin vain tiistaipäiviksi niiden oltua koronan vuoksi keskeytettyinä runsaan vuoden ajan. Jos ja kun palveluilla on kysyntää Miehikkälää ja Virolahtea myöten, toiveissa on palveluiden laajentaminen myös useammalle päivälle.

Yhteistyö Haminan kaupungin kanssa on poliisin näkökulmasta toiminut erittäin hyvin.

– Poliisin nykyistä parempi näkyvyys Haminassa on tärkeää. Tämä koskee sekä kaupunkikeskustaa että haja-asutusalueita. Toimipisteen sijainti torin läheisyydessä toivottavasti lisää poliisin näkyvyyttä sekä kaupunkilaisten turvallisuudentunnetta, toteaa Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli