Haminan talousalueen uutislehti

Tervasaari kiinnostaa rakentajia

Viime syksynä Haminan Tervasaareen valmistunut kaupungin vuokrataloyhtiön omistama kerrostalo on saanut Haminan asuntomarkkinat uuteen asentoon.

Viime syksynä Haminan Tervasaareen valmistunut kaupungin vuokrataloyhtiön omistama kerrostalo on saanut Haminan asuntomarkkinat uuteen asentoon. Tervasaarelle on varattu jo kahdeksan kerrostalotonttia ja vielä pientalokortteli. Seuraavan kerrostalokohteen rakentaminen alkaa kevään aikana!

On päivänselvää, että ansio kerrostalojen tonttivarauksista kuuluu Hamina Asunnot Oy:lle ja sen vuokrakerrostalolle. Ennen sitä Tervasaaren alue uinui ruususen unta 10 vuotta senjälkeen, kun alue saatiin vihdoin 2011 kaavoitettua. Nyt mennään eteenpäin vauhdilla, joka voi joitakin hirvittää.

Seuraavan kerrostalon Tervasaareen rakentaa YIT, joka on varannut talolleen tontin Kubbenkadun eteläpäästä, aivan meren rannalta. Kohteen varaustilanne on rakentajalle hunajainen ja lupavaiheessa olevan talon rakentaminen alkaa vielä kevään aikana. Eikä kohde välttämättä jää edes YIT:n ainoaksi, sillä konserni on varannut tontin myös toiselle talolle.

Vaikka varatuista kerrostaloista ja pientaloista toteutuisi vain 1/3, Haminan asuntomarkkinaan syntyisi hetkellä kymmeniä upouusia asuinkohteita. Asuntokaupan asiantuntijan mukaan uusien kerrostalokohteiden valmistuminen vaikuttaisi hintoja nostavasti myös vanhojen kohteiden kauppaan. Asuntokaupan vilkastuminen olisi piriste koko kaupungille, sillä uusien asuntojen valmistuminen lisäisi muuttovoittoa.

Tervasaarella vuokrakerrostalon valmistuminen poisti rakentamiselta kuplan ja herätti grynderit liikkeelle, mutta rakentamisinnostuksen takana on vahvasti myös Haminan kaupungin tonttipolitiikka. Tervasaaren aluetta on kehitetty koko ajan määrätietoisesti ilman kerrostalojakin. Helmenä on Oolanninpuisto, mutta myös alueen edistyvä katuverkko on noteerattu. Enää ei rakentajien tarvitse suunnitella kohteitaan takapihaa muistuttavalle alueelle, vaan tarjolla on Tervasaaren satama-alueen lisäksi puistokokonaisuus ja merenranta pienvenelaitureineen.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide