Janne Ensola & F Street Band.

Itärannikon kesän uusin kaupunkifestivaali East Coast Festival valtaa Hamina Bastionin historiallisen tapahtuma-areenan kesäkuun 17.-18. päivä. Festivaalin kahdelle lavalle nousee kahden päivän aikana yhteensä 16 huippuartistia.

Euroopan suurimman telttakatoksen alla jyristelee intensiivisellä livepreesensillään jo 20 vuotta dominoinut Von Hertzen Brothers, kolmen jo kuopatun kärkibändin (Lapko, Disco Ensemble, Children Of Bodom) jäsenistä koostuva kokoonpano Moon Shot. Festivaalin toinen pääesiintyjä on ­violent popista valtavirtamusiikin lanseerannut ja mittavalle Amerikankiertueelle maaliskuussa suuntaava Blind Channel jonka viisuhitti Dark Sidea on pelkästään Spotifyssa kuunneltu yli 47 miljoonaa kertaa.

Lavalle nousee mm. lukuisia listahittejä uransa aikana tahkonnut suomiräpin konkari Brädi, suomiräpin punk­bändiksikin kutsuttu Mouhous, yhtyeistä Maj Karma, Herra Ylppö & Ihmiset sekä Herra Ylppö & EX tunnettu ja Vain Elämää 11. kaudella esiintynyt Herra Ylppö.

Paikallisväriä tapahtumaan tuo Janne Ensola & F Street Band, joka tributoi legendaarisen Bruce Springsteenin musiikkia.

Von Hertzen Brothers.

Lauantain 18.6.East Coast Festival on ikärajaton tapahtuma, sillä haluataan mahdollistaa myös nuoremmalle sukupolvelle musiikkikulttuurista täysipainoisesti nauttimisen.

– Musiikkitapahtumat tarvitsevat kuluttajia myös jatkossa ja musiikkitapahtumien hienoutta ei opi ymmärtämään muutoin kuin niissä käymällä. Tapahtuma-alue jaetaan ikärajattomaan sekä anniskeluoikeudet omaavaan K18-alueeseen, kertoo tapahtuman promoottori Sami Hauru.

– Alueet erotetaan näkösuojatusti toisistaan kuitenkin siten, että molemmilla puolilla saadaan nauttia laadukkaista oheispalveluista, kuten ruokamaailmasta. Panostamme kaikin tavoin asiakkaiden viihtymiseen ja asiakaskokemukseen.

Tapahtuma-alueelle ja Hamina Bastionin holvistoon rakentuu myös laadukas VIP-alue, joka tarjoaa asiakkaille mm. omaa rauhaa festivaalihumun keskellä, esteettömän näkymän molemmille lavoille sekä ruokailun ja omat ravintolapalvelut.

Tapahtuma järjestetään kaikkien festivaalin aikana olevien viranomaisohjeistuksien mukaan.

– Olemme juuri sopivan kokoinen ja sopivan lähellä ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulta vain noin tunnin matkan päässä. Haminaan on helppo saapua omalla autolla tai sekä julkisilla myös kauempaa, kertoo Hauru.

Tapahtumaan järjestetään myös festivaalikuljetukset Kotka-Hamina -seudulta sekä Kouvolasta, näistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuman kaikki lipputyypit tulivat myyntiin maanantaina EARLY BIRD -hinnoin. Early bird -lippuja on myynnissä erittäin rajoitettu määrä ja tarjous on voimassa 23.2. klo 23.59 saakka tai niin kauan kuin tarjouslippuja riittää. Liput myy Tiketti.fi.

Blind Channel.