Aluepäällikkö Jarmo Nikunen ja Mia Vatanen esittelivät OmaSp:n viime vuoden tulosta.

Oma Säästöpankki teki viime vuonna ennätystuloksen. Vertailukelpoinen tulos oli 53,1 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna ennen veroja oli 26,7 miljoonaa euroa.

Oma Säästöpankki on tällä hetkellä pohjoismaiden vahvimmin kasvava pankki, sillä vuosi 2021 oli kokonaisuutena erinomainen ja ja pankki rikkoi kaikki aiemmat tulos­ennätykset. Asunto- ja yritysluottojen kysyntä oli vahvaa, asuntoluottokanta kasvoi lähes 30 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen ja kasvuvauhti on noin seitsemänkertainen markkinaan verrattuna.

OmaSp:n vahva tuloskunto näkyy myös pankin osingoissa, sillä yhtiön hallitus ehdottaa, että varsinaista osinkoa maksetaan 0,30 euroa jokaiselta vuodelta 2021 osinkoon oikeuttavalta osakkeelta. Lisäksi hallitus ehdottaa maksettavaksi lisäosinkoa tilikauden 2021 vahvan tuloskertymän ja merkittävien kertaerien johdosta.

Pankin suurin omistaja hieman yli 30 prosentin osuudella on Etelä-Karjalan säästöpankkisäätiö.

Pankin asuntoluottokannan kasvu jatkui vahvana, sillä edellisen 12 kuukauden aikana kasvu oli 29,8 prosenttia. Samaan aikaan kasvoi myös yritysluottokanta  27,4 prosenttia.

Talletuskanta kasvoi edellisten 12 kuukauden aikana 21,9 prosenttia.

Taseen loppusumma noin 5,4 miljardia euroa, jossa kasvua miljardi euroa. Pankin tilikauden tulos oli 53,1 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tuotot yhteensä 157 miljoonaa euroa.

Aluejohtaja Jarmo Nikunen sanoo, että pankilla on hyvä pöhinä päällä.

– Asiakastyytyväisyytemme on huippulukemissa. Olemme lähellä ja läsnä ja pystymme tekemään paikalliset rahoituspäätökset nopeasti, sanoo Nikunen.

– Konseptimme mukaan konttorimme palvelevat kaikissa pankkiasioissa Haminassa arkisin klo 9.30 – 16.30 ja sovittuina aikoina myös aukioloaikojemme ulkopuolella 08 – 20 sekä lauantaisin 10 –14. Tämä on perustekemistä, jossa asiakas on keskiössä.