Walkersin auto erottui syyskuussa Haminan vierailullaan Tiikeri-värityksellä katukuvassa. Auton edustalla vas. Haminan nuorisotoimiston väestä Sari Varonen ja Satu Lampinen. Miika Rokka on Haminan seurakunnan nuorisotyön ohjaaja ja Haminan torille auton kurvasi Aseman Lasten Tuomo Kantele.

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkerseja toimii tällä hetkellä 14:llä paikkakunnalla.

Helmikuun aikana pysyvämmän toimintansa starttaa myös Walkers Hamina.

Haminassa Walkers-toimintaa kokeiltiin viime syksynä, jolloin Walkers-auton toimintajaksolla kohdattiin 1254 nuorta kolmen kuukauden aikana.

– Mukaan lähti monia yhteistyötahoja sekä vapaaehtoisia aikuisia, joiden innokkuus ja yhteydenotot vahvistivat päätöstä jatkaa toimintaa.

– Viime syksy osoitti Walkers-toiminnan tarpeellisuuden Haminassa. Yhdessä toteutettu liikkuva nuorisotyö osoitti voimansa, josta osoituksena on kohdattujen nuorten määrä sekä toiminnasta saatu erinomainen palaute, kommentoi Walkers Haminan toimintavastaava Markus Lemmetyinen Haminan kaupungin nuorisopalveluista.

Paikallisen Walkersin perustamisessa on kyseessä kiinteämmän, kokovuotisen toiminnan aloittamisesta. Walkers-toimintaa Haminassa aiotaan jatkaa jalkautumalla nuorten keskuuteen, mutta haaveissa on oman Walkers-auton eli Wauton hankkiminen nuorisotyön työkaluksi.

– Nuorisotyön käyttöön tuunattu matkailuauto, eli Walkers-auto, tarjoaisi meille erinomaiset puitteet turvallisten kohtaamisten tarjoamiselle haminalaisille nuorille, Lemmetyinen kommentoi.

– Oman auton hankkiminen on meidänkin kiikarissa. Olemme käyneet hyvässä hengessä neuvotteluja kaupungin tuesta auton hankintaan. Tukea siihen tarvitsemme myös liike-elämältä, sanoo Lemmetyinen.

Vapaaehtoisten aikuisten, eli wapareiden, rekrytointi on aloitettu tulevaisuutta silmällä pitäen. Mukaan voivat hakeutua kaikki aikuiset, joilla on kiinnostus nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä kohtaan.

– Vapaaehtoisten panos on toiminnassa mittaamattoman tärkeä, sillä he pystyvät tarjoamaan nuorille sellaisia peilejä, joihin me nuorisotyön ammattilaiset emme yksin pysty. Nuorten parissa tehty vapaaehtoistyö on sellainen investointi tulevaisuuteen, joka kannattaa tehdä mikäli siihen vain itsellä mahdollisuuksia on, Lemmetyinen innostaa.

Walkers Haminan tavoitteena on kohdata vuosittain 2000 nuorta. Haminan toiminnasta vastaa kaupungin nuorisopalvelut merkittävänä yhteistyökumppaninaan Haminan seurakunta.

Valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille toimii Aseman Lapset ry. Walkers-toimintaa toteuttavat yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneet taustayhteisöt eli kunnat, kaupungit, seurakunnat tai yhdistykset. Toiminta täydentää paikallista nuorisotyötä, ja on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta.

Nuorisopalveluiden talvilomaviikko täyttä toimintaa

Haminan Nuorisopalvelut pitää nuorisotilat ja mopotuvan auki myös talvilomaviikolla 9 (28.2. – 4.3.)§

Ruissalon nuorisotila on auki maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona klo 14 – 18. Haminan mopo- ja pyörätupa on auki normaaliin tapaan maanantaina ja keskiviikkona klo 17 – 20. Yhteisötalo Manski avaa ovensa nuorille torstaina klo 14 – 18. Kaikki toiminta on avoinna 3.-luokkalaisista aina 29 ikävuoteen asti.

Myös toiveita lomaviikon ohjelman suhteen saa esittää! Nuorisopalvelut löytyy somesta, instagramista ja tiktokista @haminannupa. Instagramista löydät ajankohtaisimman tiedon nuorisopalveluiden toiminnoista.

Torstaina ja perjantaina 3. – 4.3. uudenkarhea Walkers Hamina valtaa Haminan kadut yhteistyössä Haminan seurakunnan ja mahtavien vapaaehtoisten työntekijöiden, eli wapareiden, kanssa.

P.S. Lomaviikon jälkeisellä viikolla, perjantaina 11.3. olisi mahdollista päästä Uuperiin laskettelemaan, siitä lisää myöhemmin!