Haminan talousalueen uutislehti

Anna Kinnunen on uusi kirkkoherra

Haminan seurakunnan kirkkovaltuusto on valinnut Anna Kinnusen seurakunnan kirkkoherraksi.

Anna Kinnunen on valittu Haminan uudeksi kirkkoherraksi. Vuoden verran vt. kirkkoherrana toimineen Kinnusen valinta oli kirkkovaltuuston yksimielinen päätös.

– Tiedon tultua olin juuri siirtymässä Marian kirkkoon pitämään rukoushetkeä Ukrainan tilanteen vuoksi. Siksi en sitä silloin heti kummemmin ehtinyt ajatella, hän muistelee muutaman päivän takaisia tunnelmia.

Sunnuntaina toimittamansa messun lopulla tapahtunut ehkä realisoitui, kun kirkkovaltuusto ja seurakuntalaiset yllättivät Annan lämminhenkisesti onnittelukukkasin ja lauluesityksellä.

– Tunnen että minun on helppo aloittaa tehtävässäni. Täällä henki on hyvä ja kannustava. Seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden tuki on vahvaa ja yhteistyö hyvää.

Haminan seurakunta on ollut Annan työpaikka siitä alkaen kun hän valmistui papiksi v. 2013.

– Alunperin lähdin yliopistoon opiskelemaan kirkkohistoriaa. Laajemmin kiinnostuin teologiasta opiskelujen aikana. Harjoittelussa sairaalapappina saattohoito-osastolla ymmärsin, että papin työ on minulle se oikea.

Haminan seurakunta on yhdistymisten myötä laaja, sillä on alueellaan mm. viisi kirkkoa.

– Kiinteistömassa on aika suuri, mutta kyllähän esimerkiksi juuri kirkot puoltavat lähiyhteisönsä hengellisen elämän keskuksina paikkaansa. Seurakunnan taloudenhoidossa työparinani on loistava talousjohtaja. Päätöksenteossa kirkkoneuvosto ja -valtuusto jakavat taakkaa ja tuovat kehitysideoita.

Seurakunnan uusi strategia otettiin käyttöön viime vuonna. Uusi kirkkoherra tuo siitä esille kaksi päälinjaa:

– Ensiksikin haluamme tunnistaa erilaiset hengelliset tarpeet ja vastata niihin niin että kaikki voisivat tulla mukaan. On toisaalta perinteinen jumalanpalvelus­elämä; toisia taas puhuttelee uudenmuotoinen toiminta, kuten hiljaisuuden jooga, kävely tai lumikenkäretki papin kanssa tai virsi ja viini -tapahtuma. Strategian toisena tärkeänä linjauksena on vahva diakoniatyö, yhteiskunnassa on monenlaista avun ja tuen tarvetta.

Karhulassa asuvan kirkkoherran perheeseen kuuluu aviomies ja 7- ja 10-vuotiaat lapset.

– Vilkas perhearki irrottaa vapaa-aikana tehokkaasti työstä. Rentoudun myös lukemalla, mieluiten uutta kotimaista kirjallisuutta.

Työssään Anna Kinnunen toivoo että hänet koettaisiin helposti lähestyttäväksi.

– En halua jäädä kaukaiseksi hallintovirkamieheksi. Minuun voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Ukrainan tilanne näkyy

Sota Ukrainassa vaikuttaa Haminassakin seurakunnan toimintaan.

– Torstaina avasimme kirkon ovet rukousta varten, kirkkoherra Kinnunen sanoo.

Seurakuntalaisilta on tullut yksittäisiä yhteydenottoja. Asia varmasti mietityttää myös talvirippikoulussa olevia nuoria.

Kirkkoherra ymmärtää, että tapahtumat kuohuttavat ihmisiä, mutta toivoo kuitenkin malttia.

– Sota nostaa pintaan monenlaisia tunteita, vihaa ja ennakkoluulojakin. Se on inhimillistä. Meidän on kuitenkin maltettava pysähtyä tuntemustemme äärelle. Esimerkiksi kansallisuuden perusteella emme voi luokitella, kuka kannattaa sotaa. Toinen toisiamme vastaan emme saa käydä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli