Haminan talousalueen uutislehti

Lumenpoistossa töitä on riittänyt

Lepikönrannan lumenkaatopaikka täyttyi viime viikon puolivälissä. Lumen määrä lienee kymmenissä tuhansissa kuutiometreissä. Ilmakuvaan Lepikönrannan ikuisti Jarno Koivula.

Hamina hukkuu lumeen mutta hukkuuko Hamina kevään tullen veteen? Poikkeuksellinen määrä lunta on ylityöllistänyt kaupungin kunnossapitopataljoonaa jo useita viikkoja.

Kaikki kaupunkilaiset eivät ole täysin tyytyväisiä katujen kunnossapitoon, mutta työtä tehdään koko ajan resurssien puitteissa.

– Kovien lumisateiden jälkeen olemme keskittyneet ensin katujen aurauksiin, mutta viime viikolla painopiste oli lumenpoistossa. Liikkeellä oli kaupungin oma kalusto sekä alihankkijoina joukko yrittäjiä, kertoi kaupungininsinööri Ari Lonka.

Viime viikolla painopisteenä oli liikenneturvallisuus ja lumikinosten poistaminen katujen varsilta. Kiinteistöt ahkeroivat osaltaan saman asian parissa ja lumenkaatopaikat täyttyvät vauhdilla.

Meltti täyttyi jo muutama viikko sitten ja nyt myös Tervasaaren ja Lepikönrannan lumenkaatopaikat ovat täynnä. Uusi alue lumenpoistoon on löytynyt Satamatien varrelta läheltä uutta paloasemaa.

– Nyt on palaveroitava maankäytön kanssa, sillä lumenkaatoon pitää saada pysyvämpi ratkaisu, tuumi Lonka.

Lämpötilojen vaihtelu on jatkunut. Suojasäätä on seurannut öinen välillä tiukkakin pakkanen, joka hidastaa lumien sulamista.

– Pakkasilla tapahtuu myös kuivumista, ja osa sulamisvesistä myös haihtuu. Kelien vaihtelu on lisännyt katujen korjaustarvetta, kun päällysteiden pintaan tulee kuoppia, sanoo Lonka.

Massiiviset lumimäärät tuovat kevään mittaan esille myös sulamisvesien ongelmat. Hulevesikaivoja on jouduttu sulattamaan yöpakkasten jälkeen.

Kaupungininsinööri Lonka sanoi, että talvi on tuonut odottamattomia lisäkustannuksia.

– Käyttöpuolen budjetit ylittyvät, mutta nämä asiat vain on hoidettava. Vuoden investointihankkeet kuitenkin toteutetaan suunnitelmien mukaan.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli