Haminan talousalueen uutislehti

Kumpi vie ja kumpi vikisee?

Kymenlaakson aluevaltuutetuilla on edessään historiallinen urakka, kun päätöksenteon on onnistuttava yhdistämään kaksinapainen maakuntamme.

Kymenlaakson aluevaltuutetuilla on edessään historiallinen urakka, kun päätöksenteon on onnistuttava yhdistämään kaksinapainen maakuntamme.

Muutamien aluevaltuustossa kuulemien kommenttien mukaan aluevaltuusto aloittaa puhtaalta pöydältä tavoitteenaan yhtenäinen Kymenlaakso. Tavoite on ylevä ja saavutuksia voimme mitata muutaman vuoden työn jälkeen.

Edessä ovat kuitenkin jo perinteiset kaksinapaisen maakunnan perusongelmat, joita tosin aluevaltuutettu Markku Pakkanen luonnehti median luomaksi illuusioksi.

Yksimielisyyden löytäminen rantaradan linjauksesta on kautta vuosien osoittautunut ylivoimaiseksi. Yksimielisyys on sentään valtatie 15:n peruskorjauksen tarpeesta.

Aluevaltuustolla on avaimet laaksokunnan terveydenhoidon järjestämiseen sillä tavalla, että tasapuoliset palvelut tavoittavat kaikki asukkaat. Vuodenvaihteessa kuopattava Kymsote ei siinä onnistunut, mutta yksituumaisuutta julistava aluevaltuusto lupaa asian hoitaa.

Aluevaaleissa Etelä-Kymenlaakso otti hienoisen voiton, vaikka pohjoinen patisti vaalikarjaa uurnille maalailemalla synkkää tulevaisuutta, jos edustajien enemmistö valuu etelään.

Varmaa on, että diplomatiaa tarvitaan, kun aluevaltuusto ryhtyy taivuttelemaan asioita laaksokunnan molempia päitä ja kaikkia asukkaita tyydyttävään kuntoon.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus