Haminan talousalueen uutislehti

Lipaskeräyksen tuotto Haminassa 2 200 euroa

Lipaskerääjät Aki Kyyrö (vas.) ja Jouko Kemppi sekä keräysjohtaja Mari Huttunen olivat tyytyväisiä siitä, miten auliisti paikalliset lahjoittivat keräykseen.

Suomen Punainen Risti käynnisti hätäapukeräyksen Ukrainan kriisistä kärsiville vain muutaman päivän päästä ensimmäisistä iskuista. Haminassa lipaskerääjät jalkautuivat kaupungille viime perjantaina ja lauantaina.

Keräyslippaita oli viikon ajan myös Kumppanuustalo Hilmassa, Sisustus Laventelissa ja Tuijan Kukkiksessa. Keräyksessä kertyi yli 2 200 euroa.

– Hieman vähemmän kuin syksyn nälkäpäiväkeräyksessä, mutta silloin myös kouluilla kerättiin lahjoituksia, Punaisen Ristin Haminan osaston keräysjohtaja Mari Huttunen totesi.

Mari Huttunen kertoi, että keräys polkaistiin käyntiin viikossa ja oli iloinen siitä, että oli helppo saada lipaskerääjiä.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun aktiivinen jäsen Juha Jäntti piipahti keräyspisteellä ja rapsutteli pelastuskoiria. Klamilassa asuva Jäntti sanoi, että tilanne on uhkaava. – Paniikkiin ei ole aihetta. Seurataan tilannetta ja luotetaan Suomen puolustusvoimiin.

– Kerääjiä oli kaikkiaan 16. Suunnilleen sama määrä kuin viime syksyn nälkäpäiväkeräyksessä.

Mari Huttunen ja lipaskerääjät Aki Kyyrö ja Jouko Kemppi kertoivat, että monet pysähtyivät juttelemaan ja monet myös lahjoittivat vähistäkin rahoistaan niin paljon kuin pystyivät.

Haminalainen Marjo Tolonen sanoi lahjoittavansa yleensä aina lipaskeräyksiin.

– Nyt minulla ei ollut kuin muutama kolikko, kun en tiennyt tästä keräyksestä, hän totesi ja kertoi, että oli jo päättänyt lahjoittaa lauantai-iltana Yle TV1:n Apua Ukrainaan -tukikonsertissa.

Marjo Tolonen sanoi, että Ukrainan kriisi menee tunteisiin.

– Se aiheuttaa paljon huolta ja surua.

Kriisistä kärsivien avun tarve on suuri ja niin on myös auttamishalu. Tukikonsertin aikana lahjoituksia kertyi yli kuusi miljoonaa euroa ja keräys jatkuu vielä huhtikuun loppuun asti.

Konsertin järjestivät Yle, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset ry, Unicef ja Kirkon Ulkomaanapu ja konsertin tuotto ohjataan kokonaan Ukrainan kriisistä kärsivien ihmisten auttamiseen.

SPR:n osastot järjestävät lipaskeräyksiä eri aikaan. SPR:n hätäapukeräys on edelleen käynnissä ja lahjoituksia voi tehdä esimerkiksi MobilePaylla tai SPR:n tilille. Ohjeet löytyvät SPR:n verkkosivuilta.

Marjo Tolonen sanoi, että Ukrainan kriisi menee tunteisiin.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös