Haminan talousalueen uutislehti

Korona ei tappanut Purhon kyläteatteria

Purhon näytelmäpiirin kevään produktiossa: vasemmalta Seppo Soukka, Aapo Takala, Sami Liikkanen, takarivi vasemmalta Kari Suoknuuti, Jukka Toikka, Reetta Notkola, Saana Salonen, Minna Rasimus, Timo Härmä, Tuula Harju ja Kati Harju-Pesu ja edessä Elisa Hiironen ja Atte Notkola.

Haminan kansalaisopiston suojissa toimivalla Purhon kyläteatterilla oli kaksi vuotta sitten valmiina ensi-iltaan näytelmä Miehen tuoksu. Ensi-iltaa ei kuitenkaan koskaan tullut, kun koronarajoitukset lopettivat kaiken joukkojen harrastustoiminnan.

– Perjantaina 6.3. piti olla esityksen kenraaliharjoitus ja seuraavana päivänä ensi-ilta. Esittämättä jäi kenraali ja koko näytelmä, muisteli Purhon teatterin kantaviin voimiin vuosikymmeniä kuulunut Tuula Harju.

– Se oli musertava hetki meille kaikille. Nyt kaivoimme esityksen uudelleen esiin ja ellei esitys nyt toteudu, se voisi olla kohtalokas juttu koko Purhon teatteritoiminnalle.

Sika-Arvi (Atte Notkola) äijätanssissa, vierellä virnuilee Mara (Sami Liikkanen). Taustalla baarinpitäjä Lissu (Elisa Hiironen) sekä Roope (Seppo Soukka).

Pari vuotta muhimassa ollut Miehen tuoksu on Tanja Puustinen-Kiljusen kirjoittama maalaiskomedia, jonka ohjaa Minna Rasimus. Komedia kertoo sika-Arvista, joka on kiltti ja ujo peräkammarin poikamies. Arville mittaillaan porukalla morsianta, mutta homma etenee vasta, kun Arvi ottaa homman omaan hanskaansa.

– Näyttämölle pääsimme harjoittelemaan vasta helmikuun puolivälissä. Yhtä roolia lukuunottamatta läksimme samalla miehityksellä kuin 2020, mutta ei näytelmän uudelleenlämmittäminen helppoa ollut. Koronahankaluuksien vuoksi porukkaa oli vaikea sytyttää uuteen iskuun, sanoi ohjaaja Rasimus.

2020 kevään esitykseen uutena kasvona oli mukana 11-vuotias Saana Salonen. Saana on mukana edelleen mutta nyt 14-vuotiaana neitosena.

– Innolla odotan pääsyä näyttämölle. Roolinikin muistin lopulta ihan hyvin, kun vähän pöyhi muistia, jutteli Saana.

Miehen tuoksun esityskalenterissa on kuusi vetoa. Ensi-ilta Purhon Seuralassa on perjantaina 1.4.

– Normaalitilanteessa näytelmällämme on ollut 14 – 15 esitystä. Rajoituksen vuoksi otamme sisään vain 70 katsojaa, valisti ohjaaja Rasimus.

Liput esitykseen on varattava ennakolta, sillä kovan kysynnän vuoksi niitä ei riitä enää ovelta myytäviksi. Ennakkomyynti hoituu numerosta 045 808 9688.

Jokaisesta myydystä lipusta Purhon kyläteatteri luovuttaa yhden euron Ukrainan lasten hyväksi.

Saaraa (Saana Salonen) tanssittaa yleisöstä löytynyt mies (Timo Härmä).

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli