Haminan talousalueen uutislehti

Konsertti Ukrainan perheiden tueksi

Osa esiintyjäkaartista: vas. Mika Huusari, Juho Räisänen, Stella Löflund, Riikka Pelo, Arttu Selonen, Sirkku Mantere ja Wiljami Salminen.

Kotkan kirkossa järjestetään lauantaina 2.4. klo 18 hyväntekeväisyyskonsertti, jonka tuotto ohjataan Unicefin kautta Ukrainan lasten ja perheiden hyväksi.

Idean toimeenpanijoina Riku ja Riikka Pelo, jotka miettivät lastensa kanssa keinoja auttaa Ukrainan sodan uhreja.

– Jokainen voi auttaa omalla tavallaan ja omista lähtökohdistaan. Muusikko voi auttaa musiikin keinoin, sanoo Riikka.

– Kulttuuriala on ollut viime vuosina suurissa ongelmissa koronan ja rajoitusten takia, mutta haluamme olla mukana auttamassa ja tekemässä hyvää. Kulttuurissa olevat voimavarat ja yhteisöllisyys tulevat parhaiten näkyviksi juuri vaikeissa tilanteissa, ja haluamme koota ihmiset yhteen tärkeän asian äärelle, luoda yhteisen kokemuksen yhdessä auttamisesta ja toimimisesta.

Riikan mukaan on tärkeää todeta, että vaikka viime vuosina koko kulttuurikentän merkitystä on kyseenalaistettu monin eri tavoin, tuotti yksi konsertti lahjoituksina yli 6 miljoonaa euroa. (Yle: Apua Ukrainaan-konsertti).

– Me kotkalaiset muusikot haluamme auttaa osaltamme, levittää musiikin kautta lohdun ja toivon sanomaa ja luoda uskoa tulevaan. Yhdessä olemme enemmän ja yhdessä voimme auttaa!

Konsertissa on mukana 30 kotkalaista muusikkoa: Wiljami Salminen ja Juha Björninen, Stella Löflund ja Juho Räisänen, Mika Huusari, Esa Ylönen, Peter Nordman, Sini Ikolampi ja Janne Vilonen, Jussi Pöllänen ja Irene Sipari-Vilhunen, Mikko Hauhia ja Katrin Nachtigall, Noora Karjalainen, Johanna Tyni, Arttu Selonen, Sirkku Mantere, Riku ja Riikka Pelo, Nefer-yhtye sekä lauluyhtyeet Langinkosken Leidit ja Seksti.

– Tarjolla on laaja kattaus erilaisia kokoonpanoja, mukana sello, viulu, huilu, urut, kontrabasso, saksofoni, lyömäsoittimet, kitara ja laulu. Musiikkiesitykset ovat keskenään hyvin erilaisia luoden ainutlaatuisen tunnelman klassisesta laulumusiikista jazzin syövereihin! lupaa Riikka Pelo.

Konserttia ovat tukemassa kotkalaiset yritykset Minetech Entertainment (valo-ja äänitekniikka), Puutarhalinna (esiintyjien kukitus ja kirkon somistus), Pub Albert ja Eduard (esiintyjien muonitus) sekä Kotka-Kymin seurakunta.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös