Haminan talousalueen uutislehti

Wallion talon julkisivuremontti sai kunniaa ja laatan

Wallion talon seinään kiinnitettyä messinkilaattaa kunnioittamassa talonväestä Marika Hartikainen (vas.) ja Torsti Vainio, sekä Haminan rakennusmestariyhdistyksestä Juhani Yrjönen, Jari Harju, Risto Vuorenpalo sekä Heikki Kallio.

Wallion talon (Satamakatu 7) joulukuussa valmistunut julkisivu-urakka sai laajaa huomiota. Talo ikään kuin astui uuteen aikaan ja remontti vaikutti myönteisesti myös asukkaisiin.

– Olemme saaneet valtavasti palautetta onnistuneesta remontista. Innokkaimmat ovat jo esittäneet taloyhtiölle Haminan vuoden kulttuuripalkintoa, hykerteli taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Marika Hartikainen.

Sama sävel on Torsti Vainiolla, joka asuu talossa:

– Vaikka kyseessä oli hintava remontti, yhtiökokouksessa kukaan osakkaista ei vastustanut hanketta. Idea koko remontista lähti ikkunoitten vaihdosta, kertoi Vainio.

Vanhojen tilalle vaihdetut desibeli-ikkunat estävät kadulta tulevat liikenteen äänet tehokkaasti:

– Kaupungin rakennusohje edellyttää asumismukavuussyistä desibeli-ikkunoiden asentamista keskusta-alueille. Tässä taloyhtiössä on oltu tyytyväisiä ratkaisuun, sanoi Hartikainen.

Haminan vanhimmaksi kerrostaloksi mainittu talo valmistui 1929. Onnistuneen julkisivuremontin jälkeen talo on kuin olisi kaupungin uusin!

Haminan Rakennusmestariyhdistys huomioi taloyhtiön ilmeen uudistumisen. Yhdistyksen hallitus kiinnitti talon seinään messinkilaatan, jossa suitsutetaan kunniaa rakennushistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaasti toteutetusta julkisivuremontista.

Reimari uutisoi remontin ja taloyhtiön vaiheet joulukuussa julkaistussa artikkelissa: www.reimari.fi/2021/11/23/haminan-vanhin-talo-nyt-entista-ehompana/

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös