Ravintola Olkihatun aistikas remontti on Teemu Suomalaisen suunnittelema ja pitkälle myös toteuttama.

Neljä ravintolaa Kymenlaaksoon perustanut Teemu Suomalainen on palannut juurilleen. Uusin projekti on 28-vuotiaan miehen Virolahden Tiilikkalaan synnyinmaisemiin virittämä Ravintola Olkihattu.

– Kaikki ravintolaprojektini ovat olleet erilaisia, mutta tämä on kiehtovin. Yhteistä kaikilla ravintoloillani on ollut panostus hyvän ruoan ympärille, sanoo Teemu.

Ravintola on Olkihatussa toiminut jo melkein parikymmentä vuotta, mutta Teemun suunnittelemana ja rakentamana uudessa Olkihatussa ei paljoa vanhaa ole.

– Tämä maatila on ollut 1850-luvulta lähtien sukumme hallussa. Isoisäni Antero Vilkki rakensi uuden navetan 1953 ja navetta on saanut nyt uuden elämän ravintolana.

Taitavana rakentajana Teemu on toteuttanut suunnittelemansa miljöön mieleisekseen, apuna oli myös timpuri Ville Byckling. 40 – 50 hengelle alakerran tilat sopivat mainiosti ja entisen navetan yläkertaan on valmistumassa vielä juhlatila 120 hengelle

Kaikissa yrityksissä menestymiselle pohjan luo yrityksen sijainti. Kun Olkihattu ei ole keskeisellä paikalla, sillä täytyy olla muita vetovoimatekijöitä. Teemu nostaa ykköseksi hyvän ruoan.

Teemu Suomalainen luottaa tasokkaan keittiön vetovoimaan.

– Markkinoinnin perustamme hybridimalliin, joka avaa erilaisia yhteyksiä asiakkaisiimme. Yritykset, häät, perhejuhlat ja erilaiset aktiviteetit ovat juttumme.

– Yhteistyötä teemme seudun muiden pienyrittäjien kanssa. Lihat, oluet, juustot ja vihannekset tulevat lähituottajilta, avaa Teemu.

Keittiön ammattilaisena Teemun panostuksista tärkein on ruoka:

– Kaiken ruoan valmistamme itse alusta asti, kolmen päivän kastikkeista ja leivästä lähtien. Vanha ravintoloitsija äiti Paula Vilkki viljelee vielä luomutilalla ja Kaakon Golf on suvun mailla merkittävä lisä, palvelemme kesällä myös golf-pelaajia.

Kehittämisvisioita Teemulla on kypsymässä koko ajan:

– Akktiviteettipuolella on suunnitteilla ohjattua jokisuppailua Virojoessa, sekä sähköavusteisten fatbikepyörien safarit yhteistyössä Saimaan Paljun kanssa.

Ravintola Olkihattu on avoinna kaikille asiakkaille viikottain perjantaina ja lauantaina klo 16–23. Muina päivinä talo panostaa yksityistilaisuuksiin. Teemu suosittelee aina pöytävarausta.

Olkihatun palveluihin kuuluu myös uusi sauna.