Haminan talousalueen uutislehti

Purjehdukseen mukaan varpaita kastamatta

Kilpaluokka Dragon Force 65:n vene piipahti Reimarissa. Venettä esittelivät HPS:n kommodori Arto Saarinen (vas.), asiantuntija Jari Kaplas sekä Kirsi Forsell Haminan liikunnasta.

Uusi veneiden kilpaluokka Dragon Force 65 leviää vauhdilla myös Suomessa. Harrastajia tulee lisää, kun mukaan pääsee kätevästi edullisilla veneillä tai vielä edullisemmilla pursiseurojen lainaveneillä.

Drago Force 64 on matkalaukkukokoinen pursi, joka toimii radio-ohjauksella.

– Laji sopii 10-vuotiaista 95-vuotiaisiin. Oman veneen hankintahinta on 300 euron tanhuvilla, kertoo lajin pioneerina Haminan ja Kotkan seudulla touhuava Jari Kaplas.

Haminassa Kaplas on verkostoitumassa purjehdusväen kanssa ja emona on Haminan Pursiseura.

– Dragon Force 65 on oivallinen luokka aloittaa purjeveneily. Vaikka vene on pieni, pituudeltaan alle metrin, siinä toimivat samat fysiikan lait, kuin isommissakin purjeveneissä, sanoo Kaplas.

– Tämä luokka on matala kynnys kohti isompia veneitä. Haminan Pursiseuralla on 16 jollaa, joka voisi olla purjehdusharrastuksen seuraava askel.

Uuden venetyypin markkinointi ulotetaan koululaisista erityisryhmille ja matkailun toimijoille.

– Pursiseuran jollakuuri voi olla tukikohtana pikkuveneille. Sieltä saa myös opastuksen, sanoo Pursiseuran kommodori Arto Saarinen.

Dragon Force -veneillä purjehtiminen onnistuu kuivin jaloin, riittää, että on veden äärellä.

Haminan matkailu- ja yhteyspäällikkö Marika Auvinen näkee edullisessa harrastuksessa mahdollisuudet Tervasaaren toimintojen aktivoimiseen ja monipuolistamiseen.

– Kun veneitä on saatavilla säännöllisesti, harrastus voi laajentua nopeastikin. Kun tieto kulkee matkailun toimijoille, mahdollisuudet paranevat, sanoi Auvinen.

Haminassa Haminanlahdella piti olla uutuusluokan esittelytilaisuus jo 16.4., mutta homma ei onnistu, sillä Haminanlahti lienee tuolloin vielä jäässä. Kotkassa paikallinen Pursiseura esittelee veneitä 16.–17.4. Mansikkalahden vesillä, siellä on normaalisti varhainen avovesi.

Nyt on odotettava kesäkelien tuloa.

– Tietoisuus uudesta veneluokasta on tärkeää ja sitä kautta pyrimme saamaan seuraan lisää myös isompien veneiden harrastajia. Kevään Tervasaari-tapahtumissa aiomme olla näkyvästi esillä Dragon Force -luokan kanssa, sanoi kommodori Saarinen.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli