Haminan talousalueen uutislehti

Huhtihulinoista alkaa lapsiperheiden aktiivikesä

Kulttuurituottaja Henni Kiri (vas.) ja avoimen varhaiskasvatusyksikön johtaja Sanna Silvo jännäsivät, löytävätkö lapsiperheet tapahtuman kahden koronavuoden tauon jälkeen. Hyvin löysivät, pomppulinnoissakin riitti menoa ja meininkiä.

Linnoituksen päiväkodin piha-alueella järjestettiin lapsiperheille suunnattu Huhtihulinat-tapahtuma.

– Ideana on tuoda esille mitä palveluita ja toimintaa on tarjolla kaupungin tai muiden toimijoiden järjestämänä. Huhtihulinoista haluttiin tehdä toiminnallinen, matalan kynnyksen tapahtuma. Kaikki aktiviteetit ovat maksuttomia, kertoi Sanna Silvo kaupungin avoimesta varhaiskasvatuksesta.

Monipalveluauto Päivänsäde esitteli kirjaston maskotit, Helmeri-pöllön ja Tuovi-toukan. Helsingissä asuvat Nooa ja Andres-isä osallistuivat Huhtihulinoihin ensimmäistä kertaa. Jo entuudestaan tuttu, lapsiystävällinen Hamina kyllä kiinnostaisi asuinpaikkanakin.

Tapahtumaa olivat järjestämässä varhaiskasvatuksen lisäksi museot, nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntapalvelut, Kymsote, Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys, MLL Kaakkois-Suomen piiri, kumppanuustalo Hilma, Haminan Teinisirkus, Kaverikoirat, Haminan Keskiaikaiset, KY 80, VeVe pesis ja Kaakonkulman 4H.

Tarjolla oli tietoa, kokemista ja tekemistä runsain mitoin.

Martti ja Timo-isä saivat onnenpyörästä tehtäväksi perhevalokuvan. Voittona oli vapaaliput Haminan Teinisirkuksen näytökseen. – Oikein hieno, paljon tekemistä tarjoava tilaisuus, isä ja poika tuumasivat.

Tapahtumassa julkistettiin myös Lasten ja nuorten kesä 2022 -kalenteri. Hyvinvointia ja aktiivisuutta tukevaa toimintaa lapsille ja nuorille on tarjolla pitkin kesää.

Aina esitteli Päivi-mummille tekemäänsä tikkuhevosta. Kaupungin museoitten askartelupisteessä näkyi kesän Hevoset Bastionissa -tapahtuma.

– Huhtihulinat on kesätoiminnan avaus. Elokuussa pidetään sitten kauden päättäjäistapahtuma, Sanna Silvo lupaa.

Bussikuski Töötti vei yleisönsä bussiretkelle Amerikkaan, missä sattuikin sitten kaikenlaista. Mukaansatempaavan Töötin voi kesän aikana tavata mm. Tervasaari-rockin picnik-lavalla.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli