Haminan talousalueen uutislehti

Kahvikantaattia ei voi esittää ilman kahvia!

Kahvikantaatti -pienoisoopperassa todella juodaan kahvia, niin esiintyjät kuin yleisökin. Taiteilijat vas. Niall Chorell, Kai Huopainen, esityksen ohaaja Kari Arffman, Laura Pyrrö ja esityksen kapellimestari Pekka Soranummi.

J.S.Bachin säveltämä koominen kamariooppera Kahvikantaatti toteutuu vihdoin toukokuussa. Taiteilija Laura Pyrrö teki Kahvikantaattiin jo 2019 uuden suomennoksen.

– Silloin syksyllä 2019 aloimme ideoimaan kamarioopperan esittämistä, apurahankin saimme produktioomme, mutta ensi-ilta pakeni käsistämme koronarajoitusten vuoksi muutamaan kertaan, kertoo Pekka Soranummi, joka toimii Kahvikantaatin kapellimestarina.

Kahvikantaatin solistirooleissa laulavat Laura Pyrrö, sopraano, Niall Chorell, tenori, sekä Kai Huopainen, basso.

Esityksen ohjaa Helsingin kaupunginteatterin johtaja Kari Arffman.

– Luvassa on hienoa musiikkia, se on hauska teos, joita Bach ei ole kovin monia säveltänytkään. Bach sävelsi Kahvikantaatin jo vuonna 1732, jolloin Euroopassa oli päällä kova kahvihurmos, avaa Arffman teoksen taustoja.

– Kahvikantaatin alkuperäisestä tekstistä vastasi runoilija Christian Friedrich Henrici, joka tunnetaan usein myös pseudonyymillä Picander. Sama mies vastasi sitten myös Matteus Passion tekstistä, tietää Soranummi.

Kahvi on olennainen osa teosta. Tottelevainen, kiltti tytär rakastuu kahviin, eikä tyttären isä pidä siitä lainkaan. Lopulta kaikki osapuolet ovat kahvin lumoissa.

Kahvikantaatin ensimmäinen esitys on Haminan seurakunnan Simeon-salissa lauantaina 21.5. klo 18 ja toinen esitys heti sunnuntaina 22.5. klo 15. Pääsylipun hintaan (25 euroa) sisältyvät kahvit sekä Konditoria Huovilan loihtimat erityiset kahvikantaattileivokset.

Lippuja tulee ennakkomyyntiin Huovilan Kahvilaan ja Haminan seurakunnan palvelupisteeseen (Pikkuympyräkatu 34). Esityksiin otetaan yleisöä enintään 120 henkeä.

Kahvikantaatin kahdeksan muusikon orkesteri on koottu huipputekijöistä. Orkesterissa soittavat Sirkku Mantere, Merle Kaadu, Outi van Treeck, Eero Kesti, Johannes Raikas, Janne Mustikkaniemi sekä Niina Huopainen.

Itse Kahvikantaatti kestää vain puoli tuntia. Konsertin aluksi orkesteri esittää J.S. Bachin Orkesterisarjan nro 2, jonka viimeinen osa lienee tuttu kaikille.

Harjoituksissa mentiin Pekka Soranummen flyygelin tahdittamana. Laulajat vas. Kai Huopainen, Laura Pyrrö ja Niall Chorell.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli