Haminan talousalueen uutislehti

Kuntosali liikuttaa Virolahden väkeä

Anne Mansikka-aho veteli alataljalla vielä muutamat vedot kuvaajan mieliksi. Varsinaisen treenin hän teki jo aikaisemmin päivällä. Tuula Haaja valvoi vieressä.

Liikuntatarjonta monipuolistui Virolahdella helmikuussa, kun Virojoella avattiin ensimmäinen yrittäjävetoinen kuntosali. Sali sai nimen WoimaWirta, ja se sijaitsee keskellä taajamaa ravintolan entisissä tiloissa ja palvelee asiakkaita 24 tuntia viikon jokaisena päivänä.

Kuntosalin syntyhistoria poikkeaa perinteisistä saleista, sillä Virojoen kunta vuokrasi ensin tilat ryhtyen etsimään asiaan innostunutta kuntosaliyrittäjää.

– Toisella tarjouskierroksella jätin sitten tarjoukseni ystävieni rohkaisemana. Nyt sali on jo täynnä toimintaa, kertoo yrittäjä Tuula Haaja, jolla on entuudestaan kuusi henkilöä työllistävä fysioterapia- ja hieronta-alan yritys Kaakon Kuntohoito Oy.

Virolahden kunta on ilmeisen tyytyväinen löydettyään saliyrittäjän. Ensimmäisen kolmen kuukauden treenikortin muuten lunasti kunnanjohtaja itse.

– Asiakaskunnan monipuolisuus lupaa meille hyvää tulevaisuutta. Kuntoilemassa meillä käy väkeä ikäihmisistä nuoriin, uskoo Tuula.

Koulupäivänsä jälkeen kuntoilemassa oli 14-vuotias Venla Mäkelä. Hän oli aidosti innoissaan salin tulosta Virojoelle.

– Aikaisemmin kävin kuntoilemassa Ratevan salissa Miehikkälässä, mutta 10 kilometrin matka on liikaa. Nyt on kuntoilutahtini tiivistynyt, sillä käyn täällä neljä – viisi kerta viikossa, kertoi reipas neitonen.

– Varsinaista saliohjelmaa minulla ei vielä ole, olen edennyt laitteelta toiseen fiiliksen mukaan.

Kuntohoidon kaartiin kuuluva Timo Kettunen esittelee hiihtolaitetta, salin uusinta hankintaa.

Turusta Virojoelle muutama vuosi sitten muuttanut Anne Mansikka-aho on yksi salin vakiokävijöistä.

– Kun aloitin saliharjoittelun, ammattimaista ohjausta sain Tuulalta. Sitä saliharjoittelu aluksi edellyttää, kertoi Anne.

– Tuoreena virolahtelaisena harjoittelun myötä sai myös joukon uusia ystäviä. Tämä on kuin suuri perhe. Liike on lääke, työkyvyn ylläpitäminen edellyttää myös liikkumista.

Virolahden WoimaWirta yllättää asiakkaansa ilmavuudellaan. Tilaa on muhkeat 400 m2 ja laitteisto edustaa alan viimeistä tekniikkaa.

– Olemme vasta alkuaskelmilla. Laitteistoa täydennetään ja jalostetaan vähitellen. Myös personal trainer -palvelut ovat lähiaikoina ohjelmassamme, lupaa Tuula Haaja.

Kuntosalin respan aukioloajat vaihtelevat, ne ilmoitetaan aina Virolahden WoimaWirran facebook-sivuilla viikon lopulla.

– Kannattaa seurata sitä sivua, vinkkaa Tuula.

Venla Mäkelä haki polvien ojennuslaitteessa ruutia reisilihaksiinsa.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli