Haminan talousalueen uutislehti

Venäjä, Venäjä, Venäjä turvallisuusseminaarin aihe

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies. (Kuva: Elinkeinoelämän keskusliitto)

Haminassa järjestetään keskiviikkona 25.5. tasokas seminaari, joka koskettaa Venäjän tilannetta kansainvälistä turvallisuutta liiketoimintojen näkökulmasta. Lounasravintola Kerhon tiloissa järjestettävän seminaarin nimi on Venäjä, Venäjä, Venäjä. Seminaari alkaa klo 18.

Seminaarin nimen kehitti puolustusministerinä 2007 toiminut Jyri Häkämies syyskuussa 2007 puhuessaan Washingtonissa maamme turvallisuuspolitiikasta. Ministeri totesi, että Suomen turvallisuushaasteet ovat ”Venäjä, Venäjä ja Venäjä” ja että puolustuspolitiikasta vastuullisten tulee tehdä tästä johtopäätöksiä.

Kohua tuolloin 15 vuotta siten pidetty puheenvuoro toteutui helmikuussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Silloin muuttui koko Euroopan turvallisuuskartta.

Häkämies on vahva vaikuttaja myös seminaarissa, sillä hän on yhteyksillään saanut houkuteltua seminaarin alustajiksi kovan kaartin. Suomen puolustuksen haasteista puhuu puolustusvoimain entinen komentaja, kenraali evp Jarmo Lindberg.

Näkemyksiään Venäjän ja sen asevoimien operoinnista avaa eversti evp Jukka Hellberg, joka on vuosia työskennellyt Venäjällä.

Venäjän kaupan tulevia haasteita avaa johtaja Petri Vuorio Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Seminaarin avaa ja juontaa paikallinen vaikuttaja Elina Inkeroinen-Lalu ja odotetun puheenvuoron saa tietenkin myös EK:n toimitusjohtaja Häkämies, jonka teemana on Suomi maailmanpolitiikan pyörteissä.

Seminaarin järjestelyistä vastaa Haminan Palloilijain Suomisarjajoukkueen taustaryhmä ja seminaarin tuotto ohjataan täysimääräisesti joukkueen kehittämiseen. Seminaarin kahvitarjoilusta saatavat tuotot lahjoitetaan humanitääriseen tukeen Ukrainalle.

Venäjän kaupan tulevia haasteita avaa seminaarissa johtaja Petri Vuorio Elinkeinoelämän keskusliitosta. (Kuva: Elinkeinoelämän keskusliitto)

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli