Haminan talousalueen uutislehti

MM-kisat pysäyttävät maan

Jääkiekon MM-kisat ovat liki olympiakisoihin verrattava tapahtuma meille suomalaisille ainakin silloin, kun kisat järjestetään Suomessa.

Jääkiekon MM-kisat ovat liki olympiakisoihin verrattava tapahtuma meille suomalaisille ainakin silloin, kun kisat järjestetään Suomessa. Kansan jääkiekkokiima on noussut huippuunsa maajoukkueemme uskomattoman menestyksen vuoksi: MM-kulta 2019 ja olympiakulta 2022. Kehnosti menneissä kisoissa 2021 jäimme MM-hopealle…

Vahvan joukkueen Suomi saa myös näihin perjantaina alkaviin kotikisoihin. Joukkueen legendan maineeseen nousseella päävalmentaja Jukka Jalosella on 40 – 50 tasokasta pelaajaa, joista hän voi valita joukkueen.

Mikään ei ole liian kallista, kun kysymys on satsauksista jääkiekkoiluumme. Kisojen pääareenana on Tampereelle valmistunut uusi jäähalli, joka suunniteltiin ja rakennettiin juuri tätä turnausta varten.

Nokia Areenaksi nimetyn hallin kustannukset kipusivat suomalaiseen tapaan vuosien myötä ylöspäin. Alkuperäisestä 45 miljoonasta eurosta hinta nousi ensin 70 miljoonaan euroon ja sitten 95,2 miljoonaan euroon. Vuonna 2021 Areenan kokonaiskustannusarvio on jo 550 miljoonaa euroa, mutta se sisältää myös pohjoiskannen tornitalot. Halli on rakennettu Tampereen ratapihan päälle ja samalle kannelle on noussut myös hulppea hotelli.

Kuinka päävalmentaja löytää parhaat pelaajat joukkueeseen? Suoraa vastausta ei ole, valinnassa mitataan päävalmentajan taito. 2019 MM-kisoihin Bratislavaan Suomi läksi ilman NHL-huippujaan turvaten liki pelkästään SM-liigan sekä KHL:n pelaajiin. Säälittäväksi etukäteen luonnehdittu joukkue voitti kuitenkin MM-kultaa. Eurooppalaisista pelaajista koostui myös olympiakultaan yltänyt ryhmä.

Nimet eivät välttämättä takaa joukkueen menestymistä. Se edellyttää hyvää joukkuehenkeä ja jokaisen pelaajan sitoutumista yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide